Regizorul Alexandru Tocilescu s-a declarat emotionat de prezenta tuturor celor care au venit, joi, la dezvelirea stelei care ii poarta numele de pe Bulevardul Celebritatilor din Capitala, adaugand ca acest lucru inseamna ca lumea inca mai asteapta ceva de la el si multumind pentru incurajare.

La evenimentul prilejuit de ziua de nastere a regizorului, pe 27 iulie, au fost prezenti, printre altii, actorii Stela Popescu, Ion Besoiu, Irina Petrescu, George Mihaita, Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel, Valentin Uritescu, vicepresedintele UNITER, Aura Corbeanu, vedeta TV Virgil Iantu, dar si reprezentanti ai primariei Bucuresti.

Directorul Teatrului Metropolis, George Ivascu, a declarat la eveniment: "Avem nevoie de modele, de oameni care impun repere", iar Tocilescu, ca regizor, "a construit povesti pentru noi". "Teatrul isi indeplineste misiunea in fiecare zi si naste sperante", a mai spus Ivascu, potrivit MEDIAFAX.

La randul ei, Aura Corbeanu a declarat ca prezenta tuturor la eveniment se datoreaza prieteniei. "Cred ca mai mult decat a veni cu mare drag la spectacolele tale, alaturi de toti care iubesc teatrul, nu putem sa-ti oferim", a spus vicepresedintele UNITER.

Profesorul Ion Tobosaru a fost invitat sa rosteasca un laudatio in onoarea lui Alexandru Tocilescu, acesta spunand, printre altele, ca prezenta regizorului "inseamna steaua polara in galaxia teatrului".

Tocilescu a glumit spunand ca avea 19 ani cand a avut placerea sa participe la primele cursuri sustinute de Tobosaru, iar pe atunci nu stia cum "s-o stearga mai repede de la ore", insa acum lucrurile s-au schimbat. "Sunteti toti oameni de teatru. Unii pe scena, unii in sala", s-a adresat el celor cateva zeci de persoane prezente la eveniment.

Regizorul a adaugat ca venirea tuturor il bucura, il misca si il mira. "Lumea simte ca... a... a... Si atunci s-au grabit sa nu-mi puna o cruce in loc de stea", a glumit el, adaugand, insa, ca faptul ca au venit atat de multi oameni inseamna ca trebuie sa mearga mai departe.

"Lumea asteapta de la mine ceva, va multumesc pentru incurajare",
a incheiat el.

Citeste si:
Regizorul Alexandru Tocilescu s-a stins din viata
Regizorul Alexandru Tocilescu...

Dupa dezvelirea plachetei cu steaua care-i poarta numele, pe Bulevardul Celebritatilor din Capitala, regizorul a fost rugat sa mai faca unele declaratii presei. Vazand jurnalistii adunati, acesta a glumit din nou spunand: "Ma simt ca Irinel Columbeanu".

"Nu ma asteptam sa fie atata lume si asemenea lume. Si eu imi iubesc actorii si i-am iubit intotdeauna, dar nu ma asteptam ca si ei sa ma iubeasca pe mine, pentru ca eu mai urlu, mai fac urat. Uite ca m-au iertat de toate", a spus Tocilescu.

De asemenea, regizorul a mentionat ca erau multi inaintea sa care meritau sa primeasca aceasta distinctie.

Inaintea regizorului Alexandru Tocilescu au mai primit aceasta distinctie Florin Piersic, in ianuarie, Victor Rebengiuc, in februarie, Radu Beligan, in martie, Amza Pellea (postum), in aprilie, si Maia Morgenstern, in mai.

Citeste si:
Actrita Jodie Foster va primi o stea pe Walk Of Fame
Actrita Jodie Foster va primi...

  • Alexandru Tocilescu, nascut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru romani.

A montat cu succes piese ca "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", "Elizaveta Bam", "Comedie rosie" (in cadrul programului Teatrului National Bucuresti "Procesul comunismului prin teatru"), "Casa Zoicai", "Eduard al III-lea", "Sfarsit de partida", "Comedie rosie" etc.

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numara "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima halta in Paradis" (2002) si "Tristetea vanzatorului de sticle goale" (1981).

In 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, montat la Teatrul National Bucuresti, iar in 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru intreaga activitate.

Citeste si:
Compozitorul Ennio Morricone a primit o stea pe Walk of Fame
Compozitor Ennio Morricone a...

Totodata, in 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai buna regie, cu piesa "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", in cadrul Festivalului Comediei Romanesti - festCO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.