Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, in regia lui Andrei Ujica, se afla pe primul loc in topul celor mai bune filme nedistribuite inca in cinematografele din Statele Unite, alcatuit de publicatia independenta IndieWIRE.

In fiecare an, un numar impresionant de critici americani – peste 100 – voteaza cele mai bune productii din anul respectiv, la invitatia IndieWIRE.

Cu 26 de voturi, filmul romanesc se afla pe prima pozitie in clasamentul peliculelor care nu au ajuns inca pe ecranele americane, la egalitate cu „Film Socialisme” al lui Jean-Luc Godard.

Best Undistributed Film

1 Film Socialisme 26 voturi si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu 26

2 Mysteries of Lisbon 23

3 Oki's Movie 18

4 Black Venus 10 si Tabloid 10

5 Tournée 9

  • In clasamentul IndieWIRE, la categoria "Cel mai bun film lansat in 2010" , pe locul intai se afla „The Social Network”, de David Fincher, urmat de „Carlos”, in regia lui Olivier Assayas.

IndieWIRE este alternativa criticilor si cineastilor americani la publicatiile axate pe productiile de la Hollywood si este, in prezent, una dintre cele mai influente publicatii de cinema din spatiul anglo-saxon.

„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”
a fost realizata de Icon Production, in asociere cu Televiziunea Romana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea The Media Partnership, Fundatia ARTE VIZUALE si HFG / ZKM Filminstitut.

Filmul este distribuit in Romania de Voodoo Films si ruleaza in cinematografe din 29 octombrie.


Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" a obtinut Marele Premiu al sectiunii documentar la Festivalul International de Film de la Bergen (BIFF), una dintre cele mai importante manifestari de gen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.