Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" a obtinut Marele Premiu al sectiunii documentar la Festivalul International de Film de la Bergen (BIFF), una dintre cele mai importante manifestari de gen. Festivalul norvegian are in program in jur de 120 de titluri anual si se concentreaza pe autorii cu viziuni radicale si inovative in regie.

„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” a avut premiera mondiala la Festivalul de la Cannes, fiind prezentata in aceasta toamna la festivalurile de film de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver si Londra.

In septembrie, filmul despre marirea si decaderea dictatorului roman a fost unul dintre cele opt titluri, din selectia de cateva sute a Festivalului International de Film de la Toronto, care a primit punctajul maxim din partea celor 33 de critici straini reuniti de publicatia online IndieWIRE.

  • 25 de ani din viata lui Ceausescu

Joi, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Palatului, spectatorii romani au ocazia sa vada cel mai aclamat film autohton al anului, intr-o proiectie deschisa publicului. Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu.

Cele 127 de personaje care apar pe marele ecran pot fi regasite intr-o brosura bilingva - in romana si engleza - creata special pentru proiectia de la Sala Palatului. Printre cele 127 de figuri se regasesc si Gerald Ford, Jimmy Carter, Richard Nixon, Printul Charles, liderul nord-coreean Kim Il-Sung sau Mao Zedong.

Proiectia de la Sala Palatului este subtitrata in limba engleza, iar intre 29 octombrie si 4 noiembrie, filmul poate fi vizionat cu subtitrare in engleza si la Cinema Studio din Capitala. Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In tara, pelicula va fi proiectata la Cinema Studio din Timisoara si Cinema Victoria din Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.