Madalina Manole, supranumita "Fata cu parul de foc", una dintre vocile cele mai bune ale Romaniei, a decedat in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, lasand in urma o cariera de succes inceputa la varsta de 15 ani, un sot si un copil in varsta de un an, dar si refrene de neuitat.

Madalina Manole s-a nascut pe data de 14 iulie 1967 in localitatea Valenii de Munte. Artista isi face debutul muzical la 15 ani in Cenaclul Tineretului prahovean.

Aceasta si-a facut debutul in muzica folk intre 1982 si 1985, cand a devenit membra a cenaclului "Serbarile Scanteii Tineretului" condus de Lucian Avramescu si a facut parte din duetul Alfa si Beta. Intre 1985 si 1988 a studiat canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta, la clasa condusa de Ionel Tudor si Mihaela Runceanu. [Decesul Madalinei Manole, sinucidere sau accident?]

In 1988 Madalina Manole a debutat la Festivalul National Mamaia, unde a obtinut o mentiune cu melodia "Un om sentimental". Participarea la festival a marcat inceputul colaborarii cantaretei cu compozitorul Serban Georgescu, care avea sa-i devina mai tarziu si sot pentru 15 ani.

Intre 1990 si 2000 Madalina Manole a sustinut peste 3.000 de concerte si a lansat cantece de mare succes, printre acestea numarandu-se "Te-am vazut, mi-ai placut", "Fata draga", "Ei si ce", "Vreau sa uit", "Cand dansez cu tine" si "Tu n-ai avut curaj".

Primele trei albume lansate intre 1991 si 1994 au inregistrat vanzari de peste doua milioane de unitati, pentru acestea casa de discuri Electrecord acordandu-i artistei trei discuri de aur.

In 1997 artista a lansat albumul de folclor autentic romanesc "Lina, Lina Madalina", cu melodii din repertoriul Mariei Tanase, Mariei Lataretu si Lucretiei Ciobanu.

Madalina Manole a fost declarata campioana a popularitatii la Premiile Industriei Muzicale Romanesti in 2001. In 2003 cantareata a lansat albumul "A fost, va fi iubire", cu 11 cantece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu, iar intre 2003 si 2005 a sustinut mai multe turnee pentru comunitatile romanesti din Germania, Austria, Belgia si SUA.

Ultimul album al cantaretei, "09 Madalina Manole", a fost lansat in luna mai a acestui an. Artista a fost nevoita sa amane lansarea cu public a albumului dupa ce a acuzat probleme de sanatate si a fost internata in spital. Presa a scris dupa internare ca Madalina Manole a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca. [Colegii de breasla exclud ideea sinuciderii Madalinei Manole]

Citeste si:
10 poze vechi din albumele de familie in care orice adult din...
10 poze vechi din albumele de...

  • Viata privata

Madalina Manole era casatorita din octombrie 2009 cu Mircea Petru, inginer de sunet. Pe 9 iunie 2009 Madalina Manole a devenit mama in urma unor indelungate tratamente de fertilizare, dand nastere unui baietel pe care l-a numit Petru.

Cantareata a murit miercuri, in ziua in care ar fi implinit 43 de ani, trupul sau fiind gasit fara suflare chiar de sotul ei, care a anuntat autoritatile. Prima ipoteza luata in calcul de anchetatori este sinuciderea pentru ca aceasta a luat mai multe medicamente.

Decesul Madalinei Manole aminteste de moartea unei alte artiste indragite de public, Laura Stoica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.