Prima statuie a lui Bob Marley din Europa, cu o inaltime de aproximativ doi metri, a fost inaugurata sambatat in Serbia, in satul Banatski Sokola, aflat langa granita cu Romania, relateaza AFP, potrivit NewsIn

Statuia, plasata langa scoala primara din sat, cu fata la terenul pe care se tine de patru ani festivalul de muzica Rock Village, il infatiseaza pe icon-ul reggae jamaican cu chitara sa si cu pumnul drept ridicat spre cer. Pe soclul monumentului se poate citi textul: “Bob Marley luptand pentru libertate inarmat cu o chitara”.

Inaugurarea monumentului a atras, in micul sat izolat, aflat la marginea regiunii sarbesti Banat, cateva mii de iubitori ai genului reggae, din toata Serbia si de toate varstele, dintre care multi agitau steaguri jamaicane, precum si portrete ale lui Marley. Seara, in intregime cosacrata ritmurilor din Caraibe, a fost animata si de muzica unei trupe reggae locale si a jamaicanilor Ras Abraham si The Irie Wibes, adusi special pentru ocazie in satul sarbesc, care numara aproximativ 300 de locuitori.

Ideea statuii i-a apartinut organizatorului festivalului Rock Village, Mirko Miljus, care considera ca acest monument este cadoul perfect pentru satul sau natal, unde traiesc 17 comunitati etnice, pentru ca Bob Marley este un “simbol al luptei pentru toleranta si pentru o lume mai buna”.

In seara iaugurarii, Miljus a citit mesajul ministrului jamaican al culturii, prin care acesta din urma multumeste Serbiei si cetatenilor ei, primii din Europa, care i-au facut statuie lui Marley.

In august anul trecut, un alt sat din Banatul sarbesc, a devenit celebru prin inugurarea unei statui infatisandu-l pe boxer-ul Rocky Balboa, personajul de film interpretat de Sylvester Stallone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.