Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de miercuri, 28 septembrie. Vremea va fi răcoroasă în vest, nord și centru, în timp ce în restul țării temperaturile încep să crească.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 septembrie: vremea în țară

Miercuri, 27 septembrie, va fi răcoare în vest, nord și centru, iar la munte va ploua local. În restul țării, valorile termice încep să crească. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 29 de grade Celsius.

Joi, 28 septembrie, continuă să se încălzească, îndeosebi în sud-estul țării. După-amiaza și seara, cerul va fi noros și vor fi averse cu descărcări electrice. Ploi vor fi și la munte, unde vântul va sufla intens la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 30 de grade Ceslius.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 septembrie: vremea în București

Miercuri, 27 septembrie, vremea va fi plăcută. Termometrele vor arăta la amiază 27 de grade Celsius. Nu vor fi ploi, dar spre dimineața s-ar putea să apară ceața. Joi, 28 septembrie, temperatura maximă va atinge o valoare cu mult peste normalul perioadei, anume 30 de grade Celsius. Dimineața și seara este posibil să se formeze ceață.

Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 27 septembrie: vremea la munte

La munte vor fi ploi în majoritatea regiunilor. Vântul va bate cu putere, îndeosebi la altitudini mari. La Sinaia, miercuri, 27 septembrie, maxima va atinge valoarea de 15 grade Celsius. La Predeal și Păltiniș termometrele vor arăta 16, respectiv 19 grade Celsius, în timp ce la Stâna de Vale va fi ceva mai frig. La amiază se vor înregistra doar 12 grade Ceslius.

Atenționare meteorologică COD GALBEN


  • Interval de valabilitate: 27 septembrie, ora 11:00 – 28 septembrie, ora 06:00

  • Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

  • Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 13 - 26 februarie 2023. Când vine primăvara
Prognoza meteo ANM 13 - 26...

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului, potrivit ANM.

Foto: meteoromania.ro

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu și cod galben de ninsori și vreme rea pentru...
ANM: Cod portocaliu și cod...

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.