Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 27 septembrie. Climatologii au anunțat că vremea va fi instabilă, iar pe arii extinse vor fi averse.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 27 septembrie: vremea în țară

Marți, 27 septembrie, vremea va fi instabilă și va avea înnorări, iar pe arii extinse vor fi averse. În vest și la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, pe creste. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 30 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 27 septembrie: vremea în București

Marți, 27 septembrie, vremea va fi caldă pentru această dată. Instabilitatea atmosferică, însă, va domina. Cerul va fi noros și se anunță ploi, după-amiaza, în vreme ce termometrele vor arăta 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru marți, 27 septembrie: vremea la munte

La munte se încălzește, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări și sunt posibile averse slabe în Munții Apuseni, cât și în Carpații Orientali. Vântul va avea slab și moderat, dar va avea intensificări pe creste.

Retail jobs
  • Sinaia - 13
  • Predeal - 15
  • Păltiniș - 19
  • Stâna de Vale - 13

Atenționare Meteorologică COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 septembrie, ora 18:00 – 27 septembrie, ora 22:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local în Maramureș, Banat, zona montană a Olteniei, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice. În special prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Notă: În după-amiaza zilei de marți (27 septembrie) în sud-vestul și centrul țării, iar spre seară și noaptea (27/28 septembrie) în sud și sud-est, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, potrivit ANM.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru joi, 24 noiembrie. Temperaturile vor scădea
Prognoza meteo ANM pentru...

Foto: meteoromania.ro

Săptămâna 26.09.2022 – 03.10.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru marți, 22 noiembrie. Cum va fi vremea în...
Prognoza meteo ANM pentru...

Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în toate regiunile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.