Absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, vor putea completa optiunile in fisele de inscriere incepand de astazi si pana in 3 iulie, iar aceeasi procedura o vor parcurge si absolventii clasei a VIII-a care doresc sa fie admisi in licee din alt judet.

Admitere liceu 2018. Cele mai bune licee din Bucuresti, in functia de media de admitere, raman, si anul acesta, Colegiul National 'Sfantul Sava' si Colegiul National 'Gheorghe Lazar', urmate de alte 5 licee din Capitala si cateva din tara (din Constanta, Cluj-Napoca si Galati).

Anul trecut, la specializarea Matematica-Informatica Bilingv Engleza de la Colegiul National Sf. Sava ultima medie de admitere a fost 9,93 (in anul 2016 a fost 9,90), iar liceul a avut 224 de locuri, dintre care 140 la specializarea Matematica-Informatica. Per total, media de admitere la Colegiul National Sfantul Sava a fost, in 2017, 9,72

La Colegiul National 'Gheorghe Lazar', ultima medie de admitere la Matematica-Informatica a fost 9,86, iar liceul are in total 252 de locuri.

Ca si pana acum, media de admitere se calculeaza astfel: 0,2 × media generala a anilor V-VIII + 0,8 × media generala de la Evaluarea din clasa a VIII-a.

Retail jobs

Admitere liceu 2018. Iata care este topul celor mai bune licee din tara, in functie de media de admitere a anului 2017 si de specializare (pentru datele integrale despre mediile la toate filierele, puteti consulta brosura Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

1. Colegiul National "Sfantul Sava", Bucuresti. Ultima medie de intrare la liceul care a reusit sa ramana pe primul loc a fost 9,72. Si in 2018, vor fi acelasi numar de locuri, mai exact 224, dintre care 140 la specializarea matematica-informatica, cu precizarea ca la clasa de bilingv ultima medie de intrare a fost 9,93. Sunt disponibile si cate 28 de locuri la specializarile Stiintele naturii, unde ultima medie de admitere a fost anul trecut de 9,91, Filologie, cu 9,72 ultima medie si Matematica – Informatica, bilingv engleza, cu 9,93.

2. Colegiul National "Gheorghe Lazar", Bucuresti
. Pe locul doi se situeaza tot un liceu din Capitala, unde ultima medie de admitere a fost 9,70. Potrivit adevarul.ro, 252 de locuri vor fi disponibile pentru absolventii de gimnaziu, dintre care 84 la specializarea Matematica-Informatica (si Stiinte ale Naturii), unde ultima medie a fost 9,86.

Citeste si:
Doi elevi dintr-un centru de plasament au printre cele mai mari...
Doi elevi dintr-un centru de...

3. Podiumul este completat de Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", Bucuresti, unde ultima medie de admitere a fost 9,68. De mentionat ca aici sunt disponibile cele mai multe locuri la specializarea Matematica - Informatica, si anume nu mai putin de 252, dintre acestea 28 fiind locate pentru Matematica-Informatica, bilingv Germana.

4. Din top nu putea lipsi Colegiul National "Mihai Viteazul" din Capitala, care se poate lauda cu faptul ca a avut doi la rand rata de promovare 100% a examenului de Bacalaureat. Ultima media de intrare a fost in 2017- 9,63.

5. Printre cele mai bune licee din tara se numara si Colegiul National "Gheorghe Sincai", Bucuresti, unde ultima medie de intrare a fost 9,55. Anul acesta 140 de locuri vor fi disponibile la specializarea Matematica-Informatica si 56 la filologie din totalul de 252 de locuri.

Citeste si:
Tezele elevilor, anulate și pe semestrul al II-lea. Cum vor fi...
Tezele elevilor, anulate și...

6. La o mica distanta se afla Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, ultima medie de admitere fiind de 9,54. La specializarea Matematica-informatica (bilingv) ultima media de intrare a fost 9,88 anul trecut.

7. Colegiul National "Spiru Haret", Bucuresti, cu ultima medie 9,50 la nivel de liceu si 9,80 la cea mai raspandita specializare. Ca si in 2017, si anul acesta vor fi disponibile tot 224 de locuri.

8. La diferenta de doar doua sutimi se afla Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca, avand ultima medie 9,48. In acest an, vor fi 56 de locuri la specializarea Matematica-Informatica si 28 la Stiinte ale Naturii.

9. La Colegiul National "Cantemir Voda" din Capitala ultima medie de intrare a fost 9,45. In 2018, s-a suplimentat numarul de locuri, fiind refiintata o clasa de Matematica-Informatica, care a fost desfiintata in 2016.

Citeste si:
Circa 3.600 de elevi din județul Mureș riscă să rămână cu mediile...
Circa 3.600 de elevi din...

10. Topul este completat de Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, unde ultima media a fost 9,44. In acest an, vor fi disponibile 84 de locuri la specializarea Matematica-Informatica si inca 28 la aceeasi specializare, bilingv engleza, precum si cate 28 de locuri pentru Filologie, Stiinte ale Naturii si Stiinte Sociale.Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.