Este Samsung mai bun decât Apple? Sau este Apple mai bun decât Samsung? Majoritatea oamenilor sunt stabiliți în felul lor de a fi loiali iPhone-ului Apple sau de a fi loiali Samsung, dar dacă nu aveți încă o preferință pentru un telefon sau altul, cum puteți alege care este potrivit pentru dvs.?

În loc să vă bazați doar pe instinctele dvs. pentru a ști ce telefon vă va plăcea cel mai mult, să comparăm cele două tipuri de telefon, astfel încât să puteți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Design și caracteristici

Unul dintre factorii cheie atunci când alegeți un smartphone este designul și caracteristicile acestuia. Telefoanele inteligente Samsung au un design similar, dar diferit în comparație cu iPhone-urile. Designul Apple iPhone este în general mai minimalist și mai elegant, în timp ce telefoanele Samsung au mai multe caracteristici și opțiuni de personalizare.

iPhone-urile Apple tind să aibă ecrane mai mici decât majoritatea telefoanelor Samsung, dar sunt mai subțiri și mai ușoare. Telefoanele inteligente Samsung tind să aibă ecrane mai mari, dar pot fi mai voluminoase și mai grele.

De asemenea, Apple tinde să folosească un design de telefon identic sau asemănător mereu, în timp ce stilurile de telefon Samsung par să evolueze cu fiecare lansare.

Sisteme de operare și aplicații

Când compari sistemele de operare iPhone și Samsung, ambele sunt grozave. Totul depinde de ceea ce cauți.

Atât smartphone-urile Apple, cât și Samsung utilizează sisteme de operare diferite - iOS pentru iPhone și Android pentru majoritatea smartphone-urilor Samsung. Există avantaje și dezavantaje pentru ambele sisteme, dar în general, unul funcționează la fel de bine ca celălalt. Totul se reduce la ceea ce vrei de la software-ul tău.

Android este mai personalizabil și are mai multe funcții și opțiuni complexe, în timp ce iOS este mai simplu, mai ușor de utilizat și are un nivel mai ridicat de securitate.

Citeste si:
iPhone 14: data lansării, prețul, modelele și tot ce se știe despre...
iPhone 14: data lansării,...

Majoritatea aplicațiilor sunt disponibile pe oricare dintre sistemele de operare, dar sunt disponibile mai multe aplicații Android decât aplicațiile iOS. Unele aplicații Android nu sunt disponibile pe iOS, în timp ce unele aplicații iOS populare nu sunt disponibile pe Android. Dacă doriți să utilizați anumite aplicații pe telefon, ar merita să cercetați pentru a afla dacă aplicațiile pe care doriți să le utilizați sunt disponibile pe ambele dispozitive sau nu.

Calitatea camerei

Ambele sunt grozave când compari iPhone-ul cu Samsung în ceea ce privește camera. „Cea mai bună cameră” pentru dvs. depinde de ce fel de funcții de fotografiere intenționați să utilizați.

Calitatea camerei atât pe iPhone, cât și pe smartphone-urile Samsung este bună, dar există unele diferențe între cele două mărci. iPhone-urile au o fotografie mai bună în condiții de lumină scăzută, în timp ce smartphone-urile Samsung au o funcționalitate mai bună de zoom.

Citeste si:
Apple a lansat noua generație de iPhone 13 și iPad mini. Cât costă...
Apple a lansat noua generație...

Focalizarea și videoclipul pe telefoanele Apple sunt extrem de ușoare. Deschideți camera iPhone și camera dvs. va face treaba pentru a vă obține o fotografie bună. Dar dacă ești mai interesat de fotografie și vrei să controlezi setările camerei, s-ar putea să fii mai interesat să folosești camera Samsung. Telefoanele Samsung au mai multe opțiuni pentru moduri de cameră, cum ar fi foto profesională, video profesională, fotografiere unică, mișcare lentă, mâncare, modul de noapte și multe altele.

Durata de viata a bateriei

Unul dintre principalele avantaje ale iPhone-ului față de smartphone-urile Samsung este că bateriile lor durează mai mult. Bateriile iPhone sunt mai mici decât bateriile Samsung, dar au o performanță mai bună. Bateriile Samsung vor dura în general aproximativ 8 ore, ceea ce este destul de lung pentru oricine intenționează să-și folosească telefonul în mod constant. Dar, pe de altă parte, un iPhone poate dura aproape 10,5 ore. În general, companiile de telefonie fac progrese mari în îmbunătățirea bateriilor în fiecare an, dar conform acestui test de baterie, bateria iPhone este încă de neegalat.

Citeste si:
Apple vrea să majoreze producția noului model de iPhone cu 20%
Apple vrea să majoreze...

Pret si disponibilitate

Telefoanele inteligente Samsung sunt disponibile la diverse prețuri, de la modele bugetare până la modele high-end. iPhone-urile Apple sunt disponibile doar la un singur preț (de obicei cu un preț ridicat) - deși există adesea reduceri disponibile sau oferte de schimb de la revânzători autorizați.

Apple vs. Samsung – care este potrivit pentru tine?

Ce este mai bine, iPhone sau Samsung? Dacă sunteți în căutarea unui telefon care este ușor de utilizat, are o cameră bună și durează mult timp la încărcare, un iPhone poate fi alegerea potrivită pentru dvs. Dacă sunteți în căutarea mai multor opțiuni și funcții de personalizare cu smartphone-ul dvs. sau doriți un ecran mai mare, atunci un smartphone Samsung poate fi mai potrivit pentru dvs.

Citeste si:
Un mini-ghid pentru începătorii Android: ce trebuie să știți
Un mini-ghid pentru...

Sper că ați găsit această comparație utilă în procesul de luare a deciziilor pe smartphone-ul dvs. Succes la alegerea telefonului potrivit pentru tine!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Aprilie 2023 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.