Apple Inc a lansat marți iPhone 13 și noul iPad mini, extinzând conectivitatea 5G și având cipuri mai rapide și camere mai performante, fără a majora prețul telefonului, transmite Xinhua și Reuters.

Apple a lansat noua generație de iPhone 13

Grupul informatic american nu a anunțat produse sau caracteristici deosebite, dar analiștii se așteaptă ca clienții să fie extrem de interesați să-și actualizeze modelele mai vechi, în condițiile în care companiile de telefonie au oferte foarte bune, înaintea sezonului de sărbători.

iPhone 13 va avea un nou cip, numit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. De asemenea, telefonul are un ecran mai bun, o autonomie a bateriei mai extinse și modul Cinematic pentru schimbarea automată când se filmează. Modelul este disponibil în cinci culori și are o viteză mai ridicată datorită componentelor radio și a tehnologiei 5G.

Prețul de pornire al iPhone 13 va fi de 699 dolari, însă companiile de telefonie oferă subvenții de până la 700 dolari pentru cei care se vor înlocui modelele mai vechi. Telefonul iPhone 13 Pro are un preț de pornire de 999 dolari, iar Pro Max începe de la 1.099 dolari, subvenții fiind de până la 1.000 dolari. Toate trei modelele vor fi disponibile din 24 septembrie.

Noua serie de ceasuri inteligente Apple Watch

iPhone este cel mai important produs al Apple, dar compania se așteaptă să fie înregistreze vânzări importante și noua serie de ceasuri inteligente Apple Watch, cu un ecran mai mare și care se încarcă mai rapid, având un preț de pornire de 399 de dolari. Apple Watch a devenit o piață de temelie pentru segmentul său de accesorii, cu vânzări în valoare de 30,6 miliarde de dolari, în creștere cu 25%, în condiții în care veniturile din vânzările de telefoane iPhone au scăzut ușor.

De asemenea, Apple a actualizat modelul iPad Mini cu conectivitate 5G și a modificat designul. Și modelul de bază iPad are o nouă cameră pentru a lucra și a învăța de acasă. Modelul de bază iPad are un preț de pornire de 329 dolari, iar Mini de 499 dolari. Ambele vor fi disponibile de săptămâna viitoare.

Citeste si:
iPhone vs. smartphone-uri Samsung: care este cel mai bun?
iPhone vs. smartphone-uri...

Primul dispozitiv Apple cu conectivitate 5G

La Bursa de la New York, acțiunile Apple au scăzut cu 1,2%, iar anul acesta este titlurile au înregistrat un avans de aproximativ 11,6%.

"Se pare că nu au anunțat nimic revoluționar, dar, desigur, ca de obicei, au destituit prețuri pentru a genera cel puțin entuziasm în rândul consumatorilor" , a apreciat Rick Meckler, partener la Cherry Lane Investments.

Anul trecut, Apple a introdus iPhone 12, care a venit cu un nou look, fiind primul dispozitiv Apple cu conectivitate 5G. Majoritatea analiștilor cred că utilizatorii Apple care cumpără mai mult de un produs, de exemplu un ceas Apple Watch și un telefon iPhone, sunt mai înclinați să rămână fideli mărcii și să cheltuie alți bani pentru aplicațiile și serviciile companiei, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.