Societatea de Transport București (STB) a anunțat pe pagina de Facebook că abonamentele elevilor și studenților din regiunea București-Ilfov vor putea fi obținute doar online, prin aplicația de telefon YouthTB.

Abonamentele STB, disponibile doar prin aplicația YouthTB

Compania anunță că există și cazuri excepționale, în care titlurile vor putea fi emise pe cardul activ.


  • când beneficiarii declară pe propria răspundere că nu au posibilitatea de a achiziționa titlurile de călătorie prin intermediul aplicației

  • când nu sunt confirmați cu statutul aferent (elev sau student) de către Ministerul Educației Naționale

  • când, din motive tehnice, aplicația YouthTB este nefuncțională.

În asemenea situații, elevii și studenții vor fi nevoiți să completeze un formalar care se găsește la punctele de vânzare STB S.A.

„Formularul se poate descărca și de pe site-ul nostru și completa pentru a fi depus la oricare dintre punctele de vânzare”, a transmis compania.

Cum poți obține un abonament prin aplicația YouthTB

În aplicația YouthTB, utilizatorii pot obține abonamente metropolitane care sunt valabile pe parcursul întregului an școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport, fără a fi nevoie să se dețină un card de transport.

Pentru un abonament gratuit, utilizatorii trebuie să fie elevi și să fie înscriși la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov. În cazul studenților, aceștia beneficiază de o reducere de 50%. Abonamentul poate fi obținut dacă se îndeplinesc următoarele condiții.


  • studentul are până în 26 de ani

  • este înmatriculat la o instituție de învățământ superior acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov

  • forma de învățământ cu frecvență

Citeste si:
Studenţii își pot procura abonamente STB direct din aplicaţia YouthTB
Studenţii își pot procura...

În aplicație se va face confirmarea statutului de elev sau de student pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

Decontarea abonamentelor pentru studenți

STB nu a menționat despre decontarea abonamentelor pentru studenți după această schimbare. La moment, studenții achită 40 de lei (din 80 de lei) pentru un abonament la STB. Această sumă este decontată la secretariatul facultăților, unde se cere: copie de pe cardul de transport, de pe buletin și un extras de cont bancar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Februarie 2023 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.