Începând de joi, studenții își vor putea procura abonamente STB direct din aplicația YouthTB, fără a mai zăbovi la cozile imense de la ghișeele de vânzare STB.

Studenții pot achiziționa abonamente STB din aplicația YouthTB

Directorul general STB a anunțat că începând de joi, 29 septembrie, studenții au posibilitatea să își achiziționeze abonamentul STB direct din aplicația YouthTB, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la ghișeele STB și să aștepte la cozi infernale. Aplicația le oferă o posibilitate rapidă, sigură și simplă studenților pentru a-și procura ori de câte ori au nevoie de un abonament STB.

„Noul an universitar începe fără deplasări la centrele de vânzare ale STB SA, fără stat la cozi și fără birocrație. Achiziționarea abonamentului de transport se face acum simplu și rapid direct din aplicație. Utilizând YouthTB puteți obține abonamentul de transport de suprafață pentru zona metropolitană București - Ilfov fără a mai avea grija cardului”, a declarat Adrian Criț, directorul general al STB SA.

Prin intermediul aplicației, studenții pot obține abonamente metropolitane din zona București - Ilfov, care sunt valabile pe întreaga perioadă a anului școlar/universitar, pe toate liniile de transport public de suprafață, indiferent de operatorul de transport. Platforma poate fi descărcată din App Store și Google Play.

Aplicația a fost concepută în așa fel încât datele personale ale tinerilor sunt protejate. Protocolul de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Societatea de Transport Bucureşti va fi valabilă pentru o perioadă de 4 ani de la data semnării acordului. De asemenea, acesta nu va presupune nicio contribuţie financiară din partea Ministerului Educaţiei. Ministrul Cîmpeanu nu a menționat în cât timp aplicația va fi deja disponibilă pentru a fi utilizată.

Citeste si:
Abonamentele STB pentru elevi și studenți, obținute doar prin...
Abonamentele STB pentru elevi...

Supracontrol în autobuzele și tramvaiele din Capitală

Societatea de Transport Bucureşti a înfiinţat Biroul de Supracontrol care se va ocupa de eficientizarea activităţii de verificare a titlurilor de călătorie ale cetățenilor în mijloacele de transport public. Acest birou a luat naștere în conformitate cu obligaţiile contractuale prevăzute în Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători semnat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

„În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activităţii de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele Control – STB SA, aşa cum era obişnuit până acum publicul călător. Scopul acestei acţiuni este de a determina toţi călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil şi de a elimina situaţiile în care aceştia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, se menţionează în comunicat.

Citeste si:
Universitatea din Craiova revine la cursurile online pentru a...
Universitatea din Craiova...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.