Societatea de Transport București a anunțat că va introduce supracontrol în tramvaie și în autobuze. Acestea se vor rezuma la echipe de controlori care nu vor purta veste albastre inscripționate cu însemnele de control.

STB introduce supracontrol în mijloacele de transport în comun

Societatea de Transport Bucureşti a înfiinţat Biroul de Supracontrol care se va ocupa de eficientizarea activităţii de verificare a titlurilor de călătorie ale cetățenilor în mijloacele de transport public. Acest birou a luat naștere în conformitate cu obligaţiile contractuale prevăzute în Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de călători semnat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI).

„În acest sens, în luna iunie 2022, STB SA a demarat un prim proiect în cadrul activităţii de supracontrol, repartizând în traseu echipe de controlori care nu poartă vestele albastre cu însemnele Control – STB SA, aşa cum era obişnuit până acum publicul călător. Scopul acestei acţiuni este de a determina toţi călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil şi de a elimina situaţiile în care aceştia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, se menţionează în comunicat.

Pentru a evita nelămuririle și posibilele fraude și pentru a putea demonstra calitatea de controlor al titlurilor de călătorie, aceștia vor avea în mod obligatoriu următoarele documente asupra lor:


  • legitimaţia de control, ce conţine poza şi datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume şi numărul de serviciu);

  • echipamentul de control pe care este instalată aplicaţia de verificare a cardurilor de călătorie;

  • card de identitate (card de operator cu aplicaţie de control activă), ce conţine, de asemenea, poza şi datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume şi numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimaţii călătorie se autentifică şi trec validatoarele în stare de control.

Ce trebuie să prezinte un controlor în momentul verificării

Acest card nu poate fi dublicat sau falsificat şi se află asupra controlorilor doar în programul lor de muncă. STB anunță că fără cardul de identitate, controlorii nu vo putea efectua controlul, iar fără echipament și fără card de identitate nu se vor putea emite carduri de suprataxă.

Citeste si:
O primărie din România îi amendează pe cei care urcă murdari în...
O primărie din România îi...

„ Mecanismele de verificare şi autentificare a angajaţilor în procesul de verificare a titlurilor de călătorie sunt corelate, tocmai pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul. Prin urmare, nu vesta albastră defineşte un controlor de legitimaţii călătorie, ci documentele şi echipamentele mai sus menţionate”, subliniază STB.

La moment, echipele de controlori ale tichetelor de călătorie sunt instruite ca în momentul controlului să prezinte legitimaţia de serviciu (cardul de operator) şi delegaţia de control.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Iunie 2022 - 03 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.