Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. se ocupă de crearea unei aplicații prin care elevii și studenții din București vor putea obține abonamente gratuite la transportul public, a anunțat Ministerul Educației.

Aplicație pentru abonamente la transport pentru elevii și studenții din Capitală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii și studenții înmatriculaţi la o unitate de învăţământ şi instituţii de învăţământ superior din Bucureşti şi judeţul Ilfov vor putea să își elibereze abonamente pentru transportul în comun STB cu ajutorul unei aplicații speciale. STB este gata să eficientizeze procedura prin digitalizare.

„Este un pas important în direcţia digitalizării serviciilor oferite beneficiarilor direcţi ai educaţiei, realizat în urma recentului protocol de colaborare semnat de Ministerul Educaţiei şi Societatea de Transport Bucureşti (STB S.A.). Astfel, Ministerul Educaţiei va facilita accesul STB S.A. la platformele informatice pe care le gestionează, Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR) şi Registrul Matricol Unic (RMU), astfel încât să permită, în condiţii de securitate informatică, verificarea automată şi validarea calităţii de elev/student înmatriculat în şcoli/universităţi din Capitală şi din judeţul Ilfov.”, a transmis Cîmpeanu.

Aplicația va fi concepută în așa fel încât datele personale ale tinerilor sî fie protejate. Elevii și studenții vor putea obține abonamente gratuite pe tot parcursul anului școlar, pe toate liniile de transport public din București și din Ilfov.

Mai exact, Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. va dezvolta o aplicaţie care să permită obţinerea abonamentelor metropolitane gratuite pentru elevi/studenţi, în perioada anului şcolar/universitar, pe toate liniile de transport public de suprafaţă din Regiunea Bucureşti - Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislaţiei în vigoare”, se arată în mesajul ministrului.

Protocolul de colaborare între Ministerul Educaţiei şi Societatea de Transport Bucureşti va fi valabilă pentru o perioadă de 4 ani de la data semnării acordului. De asemenea, acesta nu va presupune nicio contribuţie financiară din partea Ministerului Educaţiei. Ministrul Cîmpeanu nu a menționat în cât timp aplicația va fi deja disponibilă pentru a fi utilizată.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.