Oamenii de știință au dezvoltat un embrion sintetic de șoarece care poate fi o șansă pentru familiile care nu pot avea copii.

Embrion sintetic dezvoltat de oamenii de știință

Oamenii de știință vin cu o veste bună după 10 ani de studii și cercetări. Aceștia au reușit să creeze un embrion sintetic de șoarece care își poate forma organele fără a avea nevoie de spermatozoizi sau ovule. Pentru această procedură au fost folosite celulele stem. Acestea sunt celule nespecializate care pot fi manipulate să devină celule mature cu funcții speciale.

„Modelul nostru de embrion de șoarece nu doar că dezvoltă un creier, dar și bătăi ale inimii, toate componentele care duc la formarea unui corp”, a declarat Magdalena Zernicka-Goetz, profesor de biologia celulelor stem de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.

Profesorul spune că noua descoperire este un pas înainte spre modernizare și devoltarea medicinală.

„Este incredibil că am ajuns atât de departe. A fost visul comunității noastre de ani de zile”, a mai spus profesorul.

Marianne Bronnes, profesor de biologie la Institutul de Tehnologie din California, a afirmat că acest studiu a fost o încercare și o provocare pentru cercetătorii. Aceștia au analizat embrionii de mamifere în uter. Oamenii de științăp sunt optimiști și speră să avanseze în studii pentru a putea ajuta familiile care nu pot avea copii pe cale naturală.

Transplantul de uter poate fi o soluție pentru femeile infertile

Din cauza unor probleme medicale, unele femei nu pot rămâne însărcinate și nu pot da naștere unui copil. Medicina însă nu stă pe loc și progresează pentru a găsi cele mai bune soluții. Nici infertilitatea nu este un caz pierdut.

Citeste si:
Guvernul oferă ajutor de 15.000 lei pentru fertilizarea in vitro....
Guvernul oferă ajutor de...

Transplantul de uter poate fi o alternativă de succes pentru o femeie infertilă care își dorește să aducă pe lume un copil. Astfel de procedură a fost efectuată deja și a fost de succes, spun specialiștii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2022 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.