Sarcina și aducerea pe lume a unui copil este unul dintre cele mai frumoase momente din viața unei femei. Aceasta devine mamă treptat, purtând 9 luni sub inima sa o nouă viață. Din păcate, nu toate femeile se pot bucura de o astfel de perioadă frumoasă în viața sa. În ultimii ani, tot mai multe femei sunt infertile din cauza diferitor factori. Dar există minuni! Specialiștii spun că există speranță și pentru femeile care se află într-o astfel de situație. Transplantul de uter poate fi o soluție pentru femeile infertile care își doresc un copil.

Transplantul de uter poate fi o soluție pentru femeile infertile

Din cauza unor probleme medicale, unele femei nu pot rămâne însărcinate și nu pot da naștere unui copil. Medicina însă nu stă pe loc și progresează pentru a găsi cele mai bune soluții. Nici infertilitatea nu este un caz pierdut.

Transplantul de uter poate fi o alternativă de succes pentru o femeie infertilă care își dorește să aducă pe lume un copil. Astfel de procedură a fost efectuată deja și a fost de succes, spun specialiștii.

Jen este o femeie care a fost diagnosticată ca fiind infertilă. Medicina însă a fost de partea ei și cu ajutorul unui uter transplantat a reușit să devină mamă și să aducă pe lume un bebeluș. Procedura are loc imediat ce există un donator de uter.

Pentru prima dată în Franța, în anul 2021, o femeie cu uterul transplantat a născut un copil perfect sănătos. Femeia, Deborah, în vârstă de 36 de ani, în martie 2019, a fost pacienta din Franța care a beneficiat de primul transplant de uter. Acesteia i s-a transpantat uterul unui donator viu, fiind chiar mama femeii care avea vârsta de 57 de ani.

Din punct de vedere medical, un uter care prezintă probleme sau este absent nu permite unui embrion normal să se implanteze, astfel femeia fiind infertilă. Acest fenomen este cunoscut ca factor uterin absolut infertilitate (AUFI). Transplantul de uter este un tratament potențial pentru această formă de infertilitate.

Ficatul uman poate rezista zile întregi în afara corpului

O echipă de chirurgi din Elveția au făcut o descoperire absolut fabuloasă. Specialiștii au reușit să mențină un ficat donat în afara corpului timp de trei zile.

Metoda de perfuzie normotermă îi oferă ficatului o alimentare continuă cu sânge. Experții spun că această metodă este una mult mai bună decât cea clasică de a-l pune pe gheață. Cu ajutorul acestui mecanism, durata de viață a unui ficat donat poate fi prelungită până la 10 zile.

Citeste si:
Hemoroizii în sarcină: prevenție și tratament
Hemoroizii în sarcină:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2022 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.