Ficatul supraviețuiește timp de trei zile în afara corpului
Un grup de medici chirurgi elvețieni au reușit să păstreze un ficat donat în afara corpului timp de trei zile cu ajutorul unei tehnologii de ultima generație, potrivit BBC.
Metoda de perfuzie normotermă îi oferă ficatului o alimentare continuă cu sânge. Experții spun că această metodă este una mult mai bună decât cea clasică de a-l pune pe gheață. Cu ajutorul acestui mecanism, durata de viață a unui ficat donat poate fi prelungită până la 10 zile.
Specialiștii speră ca dezvoltarea tehnologiei să joace un rol important în reducerea numărului de organe donate care sunt aruncate, deoarece păstrarea țesuturilor și a organelor la temperaturi scăzute poate provoca unele leziuni celulare semnificative. Aparatul modern poate livra atât medicamente, nutrienți, dar și sânge, pentru a fi si siguri că organul care urmează a fi transplantat se află în cea mai bună formă și va face față.

Bărbatul care a suferit transplantul de ficat
Bărbatul care a suferit un transplant de ficat a stat conectat la perfuzii timp de 68 de ore. Pacientul avea nevoie urgent de un transplant după ce a descoperit că are cancer. Operația a fost posibilă după patru zile după ce organul a fost prelevat de la o femeie în vârstă de 29 de ani care a murit la sfârșitul lunii mai.
După 12 zile de la intervenția chirurgicală, bărbatul a fost externat. Medicii care i-au monitorizat operația și perioada de recuperare spun că este necesar să se mai facă cercetări și pentru perioade de timp mai lungi, însă rezultatele de până acum sunt unele satisfăcătoare.
„Credem că acest prim succes de transplant… poate deschide noi orizonturi în tratamentul multor afecțiuni hepatice”, au spus ei pentru revista Nature Biotechnology.
Citeste si:[FOTO] TOPUL celor mai DE PERSPECTIVA orase din lume pentru tineri
![]()
Același tip de tehnologie modernă a început a fi folosită în unele dintre cele șapte unități de transplant hepatic din Marea Britanie. Cercetătorii medicali de la Universitatea Oxford au în plan să evalueze rezultatele ca parte a unui studiu numit studiu PLUS.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Sneaker Industry: cum transformi pasiunea într-o industrie pentru împătimiți
Sursa: start-up.ro
-
Fiecare dintre noi suntem la volanul propriei vieți!
Sursa: garbo.ro
-
Simtel Team construiește centrale fotovoltaice pentru un nou client
Sursa: green.start-up.ro
-
România, pe primul loc în topul producătorilor de nuci din UE
Sursa: retail.ro
-
Revolut lansează Pay Later. Va ajunge și în România
Sursa: futurebanking.ro
-
Testul darurilor sacre: Ce cadou iti va oferi Universul?
Sursa: kudika.ro
-
Oamenii din Deltă, nevoiți să plătească de până la 4 ori mai mult pentru...
Sursa: wall-street.ro