Transferul datelor utilizatorilor europeni ai Facebook către compania-mamă Meta din SUA ar putea oprite complet. Autoritatea de reglementare a datelor din Irlanda ar putea ajunge în momentul în care ar emite interdicția.

Facebook și Istagram ar putea fi oprite în Europa

Potrivit unui purtător de cuvânt al instituției Autoritatea de reglementare a confidențialității datelor din Irlanda, joi s-a transmis un proiect de ordin actualizat către mai multe autorități de reglementare din Uniunea Europeană. În cadrul acestui proiect de ordin sunt vizate rețelele de socializare Facebook și Instagram, platforme care sunt deținute de compania-mamă Meta, fondatorul acesteia fiind Mark Zuckerberg.

În anul 2020, Comisia pentru Protecția Datelor (DPC) a emis un ordin provizoriu cu scopul de a bloca opțiunea prin care Meta transfera datele despre utilizatorii din Uniunea Europeană în Statele Unite, după ce instanța supremă europeană a invalidat acordul inițial, din cauza problemelor de supraveghere.

A fost încheiat și un acord provizoriu, iar în baza acestuia transferurile de date ale utilizatorilor rețelelor de socializare au continuat, până la o decizie finală, care va fi anunțată în curând.

Comisia pentru Protecția Datelor a transmis joi draftul proiectului de reglementare celorlalte instituții europene, însă purtătorul de cuvânt al instituției nu a dorit să ofere mai multe detalii despre conținutul acestuia.

Comisia pentru Protecția Datelor este principalul organism de reglementare în Uniunea Europeană pentru compania Meta, dar și pentru alte companii de tehnologie din lume, mai ales că filiala Facebook pentru Europa se află în Irlanda. Compania Meta a atenționat că interdicțiile vor afecta într-un mod serios calitatea serviciilor Facebook și Instagram în Europa.

Citeste si:
Andreea Tonciu a dat cărțile pe față. Își editează toate pozele de...
Andreea Tonciu a dat cărțile...

Facebook și-a schimbat numele

Mark Zuckerberg, patronul şi fondatorul Facebook, a schimbat numele companiei-mamă în "Meta", pentru o mai bună reprezentare a tuturor activităţilor, de la reţelele sociale la realitatea virtuală, însă numele majorităţii serviciilor au rămas neschimbate.

Acest proces de rebranding a fost interpretat ca o manevră de distragere a atenţiei de către criticii grupului californian, vizat de scandaluri şi controverse, de la dezinformare şi confidenţialitatea datelor la respectarea legislaţiei concurenţei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.