Ca să te asiguri că bunurile tale de valoare, indiferent că au valoare sentimentală sau materială, rămân intacte și nu vor fi sustrase sau deteriorate, trebuie să îți iei anumite măsuri de siguranță și prevenire. Așadar, este necesar să faci anumite investiții, pentru a evita potențialele pagube din cauza cărora lucrurile respective să fie pierdute pentru totdeauna. Drept urmare, iată câteva sfaturi utile pe care să le iei în considerare. 

 

Instalează-ți un sistem de securitate performant

În primul rând, ca să te asiguri că îți iei toate măsurile de precauție în legătură cu locuința ta, ai nevoie de un sistem de securitate performant. Pentru un plus de siguranță, o să îți prindă bine o ușă metalică ranforsată, care face față în cazul unui impact puternic. De asemenea, instalează-ți un sistem de alarmă, plus unul antiefracție. În plus, fie că stai la casă, fie la bloc, montează-ți și camere de supraveghere, în interiorul și exteriorul locuinței, ca să înregistreze tot ce se întâmplă în proximitatea căminului tău. În plus, poți apela și la un videointerfon, cu ajutorul căruia să oferi accesul doar persoanelor pe care le cunoști și în care ai încredere deplină. Pe de altă parte, ia în calcul și evenimentele neprevăzute, precum calamitățile, din cauza cărora poți să pierzi bunurile de valoare. Așa că, instalează-ți detectoare pe bază de senzori pentru inundație, incendiu și gaz.

Apelează la seifuri de calitate și casete de valori

Ca să îți păstrezi bunurile de valoare în siguranță, fie că e vorba de obiecte de lux, precum ceasuri și bijuterii, ori de acte și documente foarte importante, este necesar să le depozitezi într-un loc corespunzător, de unde nu pot fi sustrase. Așadar, apelează cu încredere la un seif de calitate și la casete de valori. Astfel de modele au avantajul că sunt deghizate în obiecte obișnuite, precum obiecte de mobilier sau cărți, deci le vei ascunde cu ușurință prin casă, fără ca hoții să bănuiască că respectivele seifuri ascund, de fapt, obiecte de mare valoare. Deci, această investiție își dovedește utilitatea, indiferent ce fel de obiecte de valoare vrei să depozitezi.

Fii cât mai discret

Un alt aspect important, pe care mulți îl ignoră, este discreția. Atunci când ai bunuri de valoare, pe care le ții locuință sau în preajma acesteia, nu este indicat să oferi informații despre ele, mai ales pe rețelele de socializare, fiindcă hoții așteaptă orice oportunitate pentru a da o spargere. De asemenea, nu dezvălui când pleci în vacanță sau când nu te vei afla acasă pentru o perioadă îndelungată. În plus, ai grijă cu privire la persoanele pe care le primești în locuință, fiindcă nu știi cine ți-ar putea sustrage obiectele valoroase, ori să fie mână în mână cu tâlharii. Deci, încearcă să fii cât mai discret cu privire la averea ta.

Citeste si:
3 metode prin care poți să faci față cheltuielilor neprevăzute
3 metode prin care poți să...

Instalează-ți un sistem de iluminat smart

O altă măsură suplimentară de precauție este să îți instalezi un sistem de iluminat inteligent, care include becuri cu LED, pe care le poți programa cu ajutorul unei aplicații mobile. Pe lângă faptul că o să îți creezi atmosfera potrivită pentru activitățile recreative pe care vrei să le desfășori în locuință, opțiunea de programare a becurilor oferă un plus de siguranță. Pentru că, deși nu te vei afla acasă, hoții vor presupune contrariul, fiindcă în casă va fi lumină, iar acest aspect îi va induce în eroare.

Pe lângă aceste măsuri mai poți apela și la altele, la fel de utile. De exemplu, poți să îți iei un câine de pază, mai ales dacă stai la curte. Ori, atunci când ești plecat de acasă pentru o perioadă lungă, poți ruga un vecin să mai treacă din când în când ca să vadă dacă totul este în regulă cu locuința ta. Pe de altă parte, poți apela și la o firmă specializată în securitate, ca să intervină prompt în cazul în care cineva vrea să pătrundă prin efracție în locuința ta.

Citeste si:
Importanța vizierelor de protecție pentru siguranța angajaților
Importanța vizierelor de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Februarie 2022 - 06 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.