”Help Family” este noua aplicație care luptă împotriva violenței domestice, și nu doar. O simplă scuturare a telefonului declanșează „alarma”, care presupune o notificare celor dragi pentru a-i înștiința că ești în pericol.

 

A fost inventată aplicația împotriva violenței

Ideea aplicației „Help Family” s-a născut de la antreprenorul din Ravenna Gianni Assenza, director al companiei Absence. Aplicația funcționează prin simpla scuturare a telefonului mobil.

„Ascult tot ce întreabă lumea în magazinul meu de telefoane – explică antreprenorul – Sunt discuții despre fata sau băiatul care vin mereu singuri acasă; prietenul care lucrează noaptea, cel îngrijorat pentru că persoana iubită este mereu cu bicicleta sau pentru tatăl în vârstă care iese la cumpărături și locuiește singur, sau partenerul care parcurge zilnic distanțe lungi cu mașina”, susține acesta.

Astfel a luat naștere ideea de a realiza o aplicație gratuită cu scopul de a solicita și a oferi ajutor atunci când cineva are probleme.

Cum funcționează aplicația

Aplicația poate fi descărcată din Google Play, App Store, App Gallery. O simplă scuturare de trei sau mai multe ori a telefonului activează o cerere de ajutor. Persoanele apropiate care intră în aplicație vor primi imediat o notificare de ajutor, indicând locația dvs., perntru a ști unde vă pot găsi sau pentru a solicita ajutor la adresa indicată.

Aplicația însă mai vine și cu alte posibilități. Oriunde nu v-ați afla, aceasta recunoaște evenimentele potențial violente și trimite un raport persoanelor de contact indicate de proprietarul telefonului, care pot fi familie sau prieteni.

Persoanele de contact vor primi imediat o notificare pe telefon cu alertă sonoră, împreună cu locația în care s-a produs accidentul, pentru a putea interveni personal sau pentru a chema ajutor specializat.

Citeste si:
Victimele violenței domestice vor putea beneficia de locuințe de la...
Victimele violenței domestice...

Aplicația poate fi folosită și de persoanele cu dizabilități

Invenția este prima aplicație italiană în domeniul securității și este disponibilă în 8 limbi (italiană, engleză, franceză, spaniolă, chineză, arabă, japoneză, română), informează Startup Magazine.

Aplicația Help Family poate fi de mare ajutor și persoanelor cu dizabilități, pentru a cere ajutor sau pentru ca apropiații să le poată verifica locația în caz de orice.

Help Family a fost creată cu scopul de a veni în ajutor oamenilor și de a reduce violența în lume și agresiunile prin care trec milioane de oameni. Această aplicație este recomandată la asociațiile sociale împotriva violenței împotriva femeilor, împotriva violenței de gen, asociațiilor persoanelor cu dizabilități și organizațiilor sau asociațiilor care protejează persoanele aflate în pericol.

Citeste si:
Gabriela Firea: „Susțin egalitatea de șanse între femei și bărbați!”
Gabriela Firea: „Susțin...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2022 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.