Alegerea unui televizor nou este o sarcină dificilă, care ne poate dura ore sau zile. Zecile, chiar sutele de modele ale fiecărei mărci și diferitele tehnologii pe care le au fiecare complică și mai mult cheltuirea unei sume semnificative de bani.

Televizorul este un aparat pe care îl cumpărăm de obicei pentru a-l păstra mulți ani. Spre deosebire de conceptul pe care îl avem cu smartphone-urile, un televizor poate dura cu ușurință 8 ani fără a deveni prea învechit în funcții.

Unele dintre detaliile pe care trebuie să le examinăm includ tipul de ecran pe care îl au, sistemul de operare cu care vin echipate, dacă au o bară de sunet încorporată. Prea mulți factori importanți pentru a-i lăsa la voia întâmplării și care pot condiționa experiența utilizatorului.

Principalul factor de care trebuie să ținem cont este dimensiunea televizorului. Cu siguranță că vor exista camere de zi sau bucătării cu televizoare uriașe și distanță prea mică față de ecran. Însă acesta provoacă un sentiment de copleșire semnificativă și risipă.

Se poate întâmpla și opusul: televizorul e prea mic. Dacă nu alegi dintr-un motiv economic un televizor prea mic, distanța mare până la el te va face să ratezi multe detalii.

Ce distanță este potrivită în funcție de dimensiunile televizorului:


  • Televizor de 32 inch: 1,5 până la 2,3 metri


  • Televizor între 40 și 43 inci: de la 2 la 2,8 metri


  • Televizor între 46 și 49 inci: de la 2,4 la 3,2 metri.


  • Televizor de 50 inch: de la 2,5 la 3,3 metri


  • Televizor de 55 inch: 2,8 până la 3,6 metri


  • Televizor de 65 inch: între 3,4 și 4,2 metri




LED vs OLED

În ultimii ani, s-au născut diferite tehnologii de ecran capabile să ofere utilizatorilor experiențe de tot felul. Cele mai frecvente astăzi sunt panourile LED. Această tehnologie luminează un panou LCD (cristal lichid) cu LED-uri, ceea ce intensifică culoarea imaginii. Cu cât panoul nostru are mai multe LED-uri, cu atât mai multe zone vor atinge o iluminare optimă și atât contrastul, cât și culorile vor fi mai bune.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Dacă vrem un televizor de mai puțin de 55 de inci, va fi imposibil să le găsim cu tehnologia OLED. LG lucrează de ceva timp cu panouri mai mici, dar, în acest moment, nu există nimic pe piață. Deci, trebuie doar să optăm pentru un televizor LCD cu iluminare LED.

Dacă alegerea noastră este un ecran de 55 inci sau mai mare, putem achiziționa un televizor OLED. Această tehnologie dispune de un panou LCD care oferă culoare și LED-urile în sine fac toată treaba de iluminare și de a da culoare imaginii. Optează pentru acest tip de televizor dacă dispozitivul nu va fi pornit toată ziua cu imagini statice (cum ar fi siglele diferitelor rețele de televiziune). Asta pentru că, imagini statice, panourile OLED ajung să ardă și amprenta va rămâne.

Producătorii de panouri continuă să lucreze la dezvoltarea de noi tehnologii, cum ar fi mini-LED-urile. Cu aceasta, ei reușesc să pună un număr mai mare de LED-uri pentru a ilumina un panou LCD . Datorită concentrației mai mari, imaginile cu mai mult contrast sunt obținute dând un aspect OLED (fără a fi OLED). În

Citeste si:
Ada Galeș a trăit experiența vieții sale în America Express. Ce...
Ada Galeș a trăit experiența...

O altă tehnologie care vine este așa-numitul micro-LED . Acesta este pariul adoptat inițial de Samsung în miniaturizarea LED-urilor pentru iluminarea panourilor LCD. Asigură faptul că fiecare LED luminează un pixel al ecranului LCD. Elimini astfel problemele asociate cu un LED-LCD în care un singur LED luminează mulți pixeli LCD și te apropii de calitatea panourilor OLED. Dar fără să se degradeze în timp și fără problemele imaginilor statice.

În ceea ce privește rezoluția, suntem în momentul 4K. A devenit practic un standard pentru televizoarele de dimensiuni medii, retrogradând FullHD. Panourile cu rezoluție de 8K tocmai au fost lansate, dar încă nu există prea mult conținut pregătit în acea dimensiune a imaginii, deci este mai mult un pariu pentru viitor decât ceva profitabil astăzi.

Citeste si:
Bia Khalifa, abuzată când avea doar 15 ani: „Avea cheia de la...
Bia Khalifa, abuzată când...

Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Septembrie 2021 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.