Sci-Tech 7 Iulie 2020 12:37

Dr. Tom Jefferson, profesor la Universitatea din Oxford, spune că noul coronavirus nu ar fi apărut în China și ar fi existat de mai mult timp pe pământ.

Profesorul Tom Jefferson e de părere că mulți viruși există în prezent în lume, însă nu au condițiile necesare pentru a ”ieși la suprafață” și pentru a face ravagii în rândul lumii.

Expertul de la Oxford este de părere că și coronavirusul ar fi existat într-o stare latentă în lume și s-a activat atunci când a avut condițiile propice pentru dezvoltare. Astfel, profesorul Jefferson crede că nu China este la originea acestui virus.

Acesta spune că sunt din ce în ce mai multe dovezi că virusul n-a pornit din China. Una dintre aceste dovezi o reprezintă cercetările din Spania. Aici, experții au descoperit prezența virusului în mostre de apă reziduală colectate în Barcelona în data de 12 martie 2019. Rezultatele cercetării au fost trimise către un important jurnal medical și au fost publicate deja în arhiva medRxiv.

Această cercetare este parte dintr-un proiect care încearcă să detecteze coronavirusul în apele reziduale, pentru a facilita adoptarea de măsuri preventive timpurii. Mostre congelate de apă reziduală au fost analizate, iar virusul era prezent în apa din 15 ianuarie 2020, dar și în cantități mici, într-o mostră din martie 2019.

Albert Bosch, profesor la Facultatea de Biologie a Universității din Barcelona și coordonatorul cercetării, spune că dacă anul trecut au existat infectări cu Covid-19, acestea ar fi putut fi confundate cu gripa obișnuită, iar astfel nu s-au putut lua măsuri pentru combaterea transmisiei comunitare.

De asemenea. și cercetătorii italieni au descoperit dovezi ale existenței coronavirusului în mostre de apă reziduală preluate din Milano și Torino la mijlocul lui decembrie 2019, cu săptămâni înainte ca primul caz să fie detectat.

Citeste si:
Dispariții subite în China. Vestea morții mai multor oficiali,...
Dispariții subite în China....

Tom Jefferson susține că ar trebui făcute investigații, pentru a se afla motivele pentru care coronavirusul prosperă în medii specifice, cum ar fi abatoarele sau fabricile de mâncare. De asemenea, acesta e de părere că poate afla modul de transmisie al virusului prin intermediul canalizărilor sau al băilor comune.

Jefferson vorbește despre concentrația ridicată a virusului acolo unde canalizarea are temperatura de 4 grade, ideală pentru stabilizarea și activarea virusului. De asemenea, acesta punctează că și abatoarele au, de obicei, o temperatură ambientală de 4 grade Celsius, conform telegraph.co.uk.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.