Sci-Tech 20 Mai 2020 11:15

Europa are de-a face cu un val de incendieri a turnurilor de rețea 5G, evenimente cauzate de știrile false din ultima vreme.

Italia, Irlanda, Belgia și Cipru sunt câteva dintre țările în care turnurile 5G sunt atacate și incendiate. Alte 16 antene au fost distruse în Olanda.

Cauzele acestor incendieri sunt știrile false care circulă de ceva vreme în spațiul public. Unii cred că antenele 5G împrăștie coronavirusul, alții cred că radiațiile de la aceste turnuri ne slăbesc sistemele imunitare. Unii mai spun că nu există Covid-19, iar că ceea ce vedem acum sunt cele mai rele efecte ale 5G-ului.

Cei de la politico.eu arată o paralelă istorică între evenimentele de acum și arderile pe rug din Evul Mediu. Există chiar și câteva condiții similare care duc la astfel de evenimente. Acum 5 secole, climatul era în schimbare, ordinea socială deja stabilită era contestată, iar feudalismul era în declin. În astfel de perioade tulburi, oamenii au căutat, atunci dar și acum, țapi ispășitori.

Dacă acum 500 de ani țapii ispășitori erau oamenii condamnați la moarte pentr vrăjitorie, acum lucrurile sunt ceva mai temperate, iar vinovatul de serviciu îl reprezintă antenele 5G.

Cei de la Politico arată că ar putea fi vorba și de o campanie bine orchestrată venind din partea Moscovei și îndreptată împotriva Occidentului. Mai departe, politicienii americani, îndeosebi, și-au hrănit cetățenii și temerile acestora, blamând îndeosebi Huawei (furnizor principal de echipamente de rețea 5G), iar mai nou, China, pentru modul defectuos în care a reacționat la pandemie.

Ce afirma istoricul Stuart Clark, vorbind despre procesele vrăjitoarelor, s-ar putea relua și câteva secole mai târziu, în cazul antenelor 5G. Astfel de întâmplări sunt rezultatul ”extremismului cognitiv.”

Citeste si:
Nokia XR20: un mid-range rezistent la șocuri, cu obiective 5G și ZEISS
Nokia XR20: un mid-range...

Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.