Companiile românești, dar și cele străine cu activitate în plan local, continuă să susțină autoritățile în lupta cu pandemia de coronavirus.

Acum o lună și jumătate, pe undeva pe la începutul lunii martie, cu toții ne desfășuram viețile într-un ritm încă normal. Cu siguranță, unii dintre noi încă glumeam pe seama a ce se întâmpla în lume, pentru că nu înțelegeam pe deplin amploarea epidemiei ce urma să devină pandemie. La mijloc de aprilie, stăm în case și așteptăm să treacă încă o lună, poate vom putea din nou să ieșim afară.

Din păcate, sistemul medical din România era departe de a fi pregătit pentru pandemia prin care trecem acum. Lipsurile despre care s-a tot vorbit de-a lungul anilor au devenit acum mai vizibile ca niciodată, așa că spitalele au primit cu brațele deschise orice sprijin, fie că a venit din partea persoanelor fizice sau a companiilor.

Multe companii, atât românești, cât și din străinătate, s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul autorităților ce luptă cu pandemia. Deja s-a vorbit despre fabricile care și-au adaptat liniile de producție pentru a produce fie dezinfectanți, fie combinezoane și măști chirurgicale.

În astfel de momente, niciun ajutor nu e prea mic, pentru că lipsurile încă sunt mari. Ba mai mult, nu doar spitalele au nevoie de echipamente, ci și autoritățile și instituțiile adiacente. Tocmai de aceea, unele companii își îndreaptă atenția și către acestea.

Recent, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a primit un asemenea sprijin. Este vorba despre o donație de 90.000 de măști de protecție, alături de 500 de combinezoane de protecție și o cantitate semnificativă de dezinfectanți, donate de către Huawei România atât pentru medici, cât și pentru pomperi din țară. Donația a fost posibilă cu ajutorul cumpărării de materiale direct de pe piața din China, unde vârful pandemiei a trecut, iar stocurile de echipamente disponibile pentru export au început să crească în ultimele săptămâni.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

Donația este binevenită într-un moment în care pandemia de coronavirus din România continuă să ia amploare, iar Paștele este la doar câteva zile distanță. Experții au revizuit deja cifrele și estimează că se va ajunge la 20.000 de îmbolnăviri în țară. Astfel, orice ajutor venit din partea companiilor, indiferent de natura sa, este bine primit de cei aflați în linia întâi în această perioadă.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.