Pandemia de coronavirus lovește în toate domeniile activitate, însă în unele o face din cauza conspirațiilor și a paranoiei.

Lipsa cunoștințelor cu privire la 5G sau cunoștințele eronate, alimentate de diverse conspirații, duc acum la probleme reale în rândul operatorilor telecom din Marea Britanie.

Mai multe antene au fost incendiate sau vandalizate de britanici, iar autoritățile cred că evenimentele au legătură cu diverse conspirații care sugerează că antenele 5G ar putea fi folosite pentru a împrăștia coronavirusul.

Chiar și angajații operatorilor telecom au de suferit, mai mulți dintre ei fiind amenințați de cetățeni, pentru că ar pune în pericol viețille oamenilor prin instalarea de infrastructură 5G.

Deși e greu de zis cine anume comite aceste fapte, un lucru e sigur: cei care o fac nu au cunoștințe despre ceea ce distrug. Un atac din Birmingham a distrus un turn care oferea cel mult conexiuni LTE. Mai mult, unii angajați amenințați nici măcar nu sunt ai operatorilor telecom, ci ai providerilor de internet clasic.

Distrugerea rețelelor mobile, atentat la securitatea națională

Nick Jeffery, șeful Vodafone, unul dintre jucătorii de pe piața telecom din Marea Britanie, spune că astfel de atacuri ar trebui considerate atentate la siguranța națională, arată engadget.com.

Atacurile au devenit suficient de însemnate încât oficialii companiilor sau ai autorităților să vorbească public despre ele. Stephen Powis, de la NHS, s-a aratat absolut dezgustat de aceste evenimente.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.