Oamenii de știință au descoperit noi tipuri de coronavirusuri în lilieci din Myanmar.
Noile virusuri sunt din aceeași familie cu SARS-CoV-2, care cauzează boala Covid-19, dar nu sunt foarte apropiate genetic de cel actual.
Noile virusuri au fost descoperite în trei noi specii de liliac din Myanmar, iar echipa de cercetători spune că va trebui să efectueze studii suplimentare. Astfel, vor afla dacă noile tipuri de coronavirus au potențialul de a se transmite între specii.
Noua cercetare aparține celor de la Smithsonian Global Health Program, iar oamenii de știință speră că vor înțelege mai bine diversitatea de coronavirusuri și vor putea informa comunitatea gobală, pentru ca aceasta să răspundă mai bine la alte amenințări care ar putea afecta sănătatea publică, mai ales pe fondul pandemiei de Covid-19.
Marc Valitutto, autorul principal al studiului, spune că ”pandemiile virale ne amintesc cât de strâns legate sunt sănătatea oamenilor de sănătatea viețuitoarelor și a mediului înconjurător.”
Acesta mai adaugă că, ”la nivel global, oamenii interacționează cu animalele sălbatice din ce în ce mai des, astfel că dacă reușim să înțelegem mai multe despre aceste virusuri vom putea reduce potențialul pandemic al altor evenimente viitoare.”
În total, peste 750 de mostre au fost preluate de la lilieci, între mai 2016 și august 2018. Mostrele au fost testate și comparate au alte coronavirusuri cunoscute deja, iar cercetătorii au descoperit astfel șase noi tipuri de virus.
Noile virusuri au fost numite PREDICT-CoV-90, -47, -82, -92, -93 și -96.
Suzan Murray, director al Smithsonian Global Health Program și coautor al studiului spune că ”multe coronavirusuri nu prezintă riscuri pentru oameni, dar când identificăm aceste boli timpuri în cazul animalelor, la sursă, avem o oportunitate valoroasă de a investiga orice potențial pericol.”
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână

”Supravegherea vigilentă, cercetarea și educația sunt cele mai bune resurse pe care le avem în lupta de prevenire a pandemiilor”, mai spune aceasta, conform dailymail.co.uk.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Tu ce faci cu telefonul tău la finalul vieții lui?
Sursa: green.start-up.ro
-
Vintruvian Estates preia Cramele Mennini și Histria
Sursa: retail.ro
-
Întreabă Orice: Sebastian Burduja răspunde întrebărillor comunității start-up.ro
Sursa: start-up.ro
-
Am închis capitole din viața mea pentru a mă putea bucura de prezent
Sursa: garbo.ro
-
Tehnologiile low-code susțin transformarea digitală
Sursa: futurebanking.ro
-
10 Cărți minunate pentru copii și emoțiile lor
Sursa: kudika.ro
-
IGSU dezminte o informare care circulă pe WhatsApp: instituția neagă o...
Sursa: wall-street.ro