Laboratorul de virologie din Wuhan este un loc misterios, iar unele teorii ale conspirației susțin că de aici ar fi scăpat coronavirusul.

O serie de imagini rare arată interiorul acestui laborator, dar și modul de lucru al oamenilor de știință de aici.

Institutul de Virologie din Wuhan găsduiește peste 1.500 de virusuri letale, iar specializarea acestuia o reprezintă virusurile provenite de la lilieci.

Teoria principală este că virusul a făcut trecerea la oameni de la animale sălbatice vândute în piața din Wuhan. Totuși, teoriile conspirației vorbesc despre alte scenarii.

Unii cred că virusul SARS-CoV-2 ar putea fi o armă chimică produsă la Wuhan. Alții cred că a fost vorba de un accident, iar că virusul a scăpat din laborator.

China a negat vehement toate aceste acuzații. Shi Zhengli, director al Institutului, declara în februarie că ar putea să garanteze cu propria viață faptul că virusul nu provine din laborator.

Laboratorul de Virologie din Wuhan a fost construit după epidemia de SARS din China. Acesta a omorât 775 de oameni și a infectat alți 8.000 la nivel global, între 2002 și 2003.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.