Celebritati de la Hollywood, cantareti, staruri din lumea sportului si familia regala britanica s-au alaturat eforturilor de strangere de fonduri in sprijinul victimelor incendiilor devastatoare din Australia, relateaza duminica Reuters si dpa.

Duminica, actrita australiana Nicole Kidman a anuntat ca doneaza 500.000 de dolari in numele familiei sale catre serviciul de pompieri din statul New South Wales, grav afectat de incendiile de vegetatie izbucnite in luna septembrie anul trecut in Australia, care au distrus pana in prezent peste cinci milioane de hectare de teren si au provocat moartea a 24 de persoane.

"Sprijinul, gandurile si rugaciunile familiei noastre sunt pentru toti cei afectati de incendii in toata Australia", a scris actrita pe Instagram, langa un link catre o pagina unde se pot face donatii pentru stingerea incendiilor.














Our family’s support, thoughts and prayers are with everyone affected by the fires all over Australia. We are donating $500,000 to the Rural Fire Services who are all doing and giving so much right now.

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman) on

Sambata, Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii s-a alaturat nepotilor sai William si Harry si si-a exprimat "tristetea profunda" in legatura cu situatia dramatica din Australia, multumind in acelasi timp pompierilor care isi risca viata pentru a-i salva pe altii.

"Am fost profund intristata sa aud despre incendiile de vegetatie care continua si impactul lor devastator in multe zone din Australia", a declarat regina, in varsta de 93 de ani, intr-un comunicat publicat de Palatul Buckingham sambata seara.

Vedeta pop americana Pink a promis de asemenea jumatate de milion de dolari pentru serviciile de pompieri australiene, scrie Agerpres.

"Sunt total devastata sa urmaresc ce se intampla chiar acum in Australia cu incendiile de vegetatie groaznice", a scris cantareata care are peste 32 de milioane de urmaritori pe Twitter.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...

"Fac o donatie de 500.000 de dolari direct catre serviciile locale de pompieri care se afla in prima linie in lupta impotriva incendiilor", a mai spus ea.

Jucatoarea de tenis numarul unu mondial Ashleigh Barty este ultima sportiva care s-a alaturat eforturilor de strangere de fonduri, promitand sa doneze toti banii castigati la turneul Brisbane International 2020. Evenimentul, care incepe luni, are un premiu de peste 250.000 de dolari americani.

Saptamana trecuta, tenismanul australian Nick Kyrgios a dat startul strangerii de fonduri dupa ce a promis ca va dona cate 200 de dolari australieni de fiecare data cand va reusi un as in cursul meciurilor.

El a fost urmat ulterior de jucatorii de tenis John Millman si Alex de Minaur. Alte vedete ale tenisului, precum jucatoarea romana Simona Halep, numarul 4 mondial, si cehoaica Petra Kvitova s-a alaturat si ele cauzei.

Citeste si:
Motivul pentru care românii nu-și asigură locuințele la cutremure...
Motivul pentru care românii...

Aceste donatii se adauga celor deja facute de actorul Russell Crowe si de cofondatorul australian al companiei de software Atlassian, Mike Cannon-Brookes.

Crowe a declarat ca au donat impreuna 200.000 de dolari serviciilor de pompieri in noiembrie, dupa ce incendiile de vegetatie i-au amenintat proprietatea din Nana Glen, la circa 550 de kilometri nord de Sydney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.