Presedintele american Donald Trump a redus drastic, pana la 18.000, numarul de refugiati care vor fi admisi in SUA in acest an fiscal, informeaza sambata dpa.

Reducerea numarului de refugiati admisi este "justificata de preocupari umanitare si este in interesul national", se spune in memorandumul semnat de Trump si distribuit de biroul de presa al Casei Albe vineri seara.

Numarul refugiatilor din Irak ce vor fi admisi in SUA a fost limitat la 4.000, iar cel al refugiatilor admisi din El Salvador, Guatemala si Honduras a fost limitat la 1.500. Restul de 12.500 sunt pentru oameni care fug de persecutii din cauza religiei lor sau a activitatilor politice sau care sunt mentionati in Programul de Admisie a Refugiatilor in SUA.

Acesta este cel mai scazut numar de dupa introducerea acestui program in SUA, in 1980. Limita precedenta pentru anul fiscal trecut a fost de 30.000 de refugiati.

In 2016, cand presedinte era Barack Obama, numarul de refugiati admisi in SUA a fost de 85.000. Donald Trump a redus aceasta limita in 2017, primul an cand s-a aflat la Casa Alba, la 53.000 de refugiati admisi in SUA.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.