Donald Trump a criticat dur Hollywoodul, "rasist in cel mai inalt grad" potrivit presedintelui american, care pare sa vizeze, fara a-l numi, un film controversat in care "liberali" bogati organizeaza partide de vanatoare pentru uciderea unor "oameni normali", relateaza AFP.

Intitulat "The Hunt", filmul in chestiune, care urmeaza sa fie lansat la sfarsitul lui septembrie in SUA, este calificat drept o satira foarte violenta a profundei fracturi politice care ii divizeaza pe republicani si democrati.

In film, oameni din popor, proveniti din bastioane traditionale ale Partidului Republican al lui Donald Trump (Wyoming, Mississippi, etc.) se trezesc pe un camp, intr-o zona necunoscuta. Ei sunt urmariti de vanatori proveniti din "elita" norocoasa, care ii lichideaza fara mila de dragul distractiei.

Filmul a provocat deja o polemica dupa recentele atacuri armate care au indoliat SUA si studiourile Universal i-au suspendat promovarea.

"Hollywoodul liberal este rasist in cel mai inalt grad si are o mare furie si ura!", a postat pe Twitter Donald Trump.

"Filmul care va iesi incearca sa aprinda focul si sa provoace haosul", a adaugat el, fara a se referi totusi explicit la "The Hunt".

"Isi creeaza propria lor violenta si apoi arunca responsabilitatea asupra altora. Ei sunt adevaratii rasisti si sunt foarte rai pentru tara noastra", a conchis presedintele american, el insusi acuzat cu regularitate de rasism.

In "The Hunt", vanatorii bogati isi numesc uneori victimele cu apelativul "deplorabili", un termen utilizat in timpul campaniei prezidentiale din 2016 de Hillary Clinton pentru a-i desemna pe militantii cei mai extremisti ai lui Trump.

"Noi platim pentru tot, deci aceasta tara ne apartine", spune unul dintre personajele din clipul de promovare a filmului, ale carei vedete sunt Hilary Swank si Betty Gilpin.

Totusi, potrivit sinopsisului oficial, filmul nu este complet in avantajul privilegiatilor liberali, intrucat una dintre prazi reuseste sa le scape si incepe la randul ei sa-si vaneze tortionarii, eliminandu-i unul dupa altul, scrie Agerpres.

Citeste si:
EAU vrea explicații de la șeful delegației UE referitor la...
EAU vrea explicații de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.