Autorităţile de la Abu Dhabi l-au convocat luni pe şeful interimar al delegaţiei UE în Emiratele Arabe Unite pentru a-i cere explicaţii cu privire la declarații făcute săptămâna trecută de șeful diplomației europene Josep Borrell, pe care administrația emirateză le consideră rasiste.

EAU vrea explicații de la șeful delegației UE referitor la declarațiile lui Josep Borrell, considerate rasiste

Ministerul de Externe din Emiratele Arabe Unite a declarat că remarcile sunt „nepotrivite și discriminatorii” și „contribuie la agravarea climatului de intoleranță și discriminare la nivel mondial”, potrivit agenției de știri de stat emirateze WAM.

În alocuţiunea sa în faţa absolvenţilor Academiei diplomatice de la Colegiul Europei din oraşul belgian Bruges, difuzată pe scară largă online de săptămâna trecută, Borrell a numit Europa „o grădină”, iar mare parte a restului lumii o „junglă” care „ar putea invada grădina” europeană.

„Grădinarii ar trebui să aibă grijă de grădină, dar nu vor proteja grădina construind pereţi. O grădină mică şi drăguţă înconjurată de ziduri înalte pentru a preveni pătrunderea junglei nu va fi o soluţie. Pentru că jungla are o capacitate de creştere puternică, iar zidul nu va fi niciodată suficient de înalt”, afirmase Borrell.

Retail jobs

„Grădinarii trebuie să meargă în junglă. Europenii trebuie să se implice mai mult în relaţia cu restul lumii. În caz contrar, restul lumii ne va invada”, a spus el.

Centrala nucleară Zaporojie a fost deconectată din nou de la alimentarea externă cu energie

Centrala nucleară Zaporojie, ocupată de trupele ruse, a fost din nou, deconectată de la sursele externe de alimentare cu energie electrică, a anunțat luni operatorul ucrainean al centralei.

Conform acestui operator, ultima linie de alimentare a fost deconectată din nou în cursul nopții de duminică spre luni „în urma unui bombardament al armatei ruse”. Drept urmare, generatoarele diesel au fost puse în funcțiune pentru a înlocui sursele externe de alimentare.

Centrala Zaporojie, care furnizează aproximativ o treime din producția de energie electrică a Ucrainei, este ținta unor bombardamente, din luna august, pentru care Moscova și Kievul se acuză reciproc și care au stârnit temeri față de un posibil nou Cernobîl.

Citeste si:
Olanda este împotriva intrării României în spațiul Schengen
Olanda este împotriva...


  • Centrala se află din luna martie sub controlul trupelor ruse, dar este operată de personal ucrainean.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Octombrie 2022 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.