Pelicula cu supereroi ''Avengers: Endgame'' a devenit duminica filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografului, detronand recordul detinut de ''Avatar'', potrivit AFP.

Cel de-al 22-lea film din universul cinematografic Marvel a obtinut peste 2,790 miliarde de dolari la nivel mondial de la lansarea sa pe marile ecrane in luna aprilie, a anuntat compania Disney.

Blockbuster-ul, realizat cu un buget de circa 500 de milioane de dolari atat pentru productie, cat si pentru marketing, ar putea obtine incasari suplimentare intrucat este proiectat in continuare in cinematografe americane.

Regizorii peliculei, fratii Joe si Anthony Russo, au marturisit vineri ca doborarea recordului detinut timp de zece ani de pelicula lui James Cameron (2,789 miliarde de dolari incasari de la premiera sa din 2009) ar fi ''palpitant''.

"James Cameron a fost mereu un idol pentru noi, ne-a hranit pasiunea de a face cinema inca de la inceput si sa fim atat de aproape de unul dinte marile sale filme este un lucru cu adevarat special", a declarat Anthony Russo, cu ocazia festivalului Comi-Con desfasurat in San Diego, dedicat culturii pop.

"Daca actualizam cifrele cu rata inflatiei, James Cameron detine in continuare recordul si va putea obtine altele imediat ce va scoate un nou film", a subliniat la randul sau presedintele studiourilor Marvel, Kevin Feige, adaugand ''Avengers: Endgame este cel mai grozav film din toate timpurile!''.

Ambele filme fac parte din portofoliul grupului Disney, care a achizitionat studioul Century Fox in luna martie, scrie Agerpres.

''Avengers: Endgame'', al patrulea si ultimul episod din aventurile supereroilor Iron Man, Hulk, Thor si tovarasii lor, intesat de confruntari spectaculoase, efecte speciale, umor si momente emotionante, a debutat in forta pe ecranele din lumea intreaga, inclusiv in China, unde succesul sau a fost rasunator.

Supereroii Avengers, interpretati de Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson si Bradley Cooper, au inregistrat un prim record in momentul in care au depasit pragul simbolic de un miliard de dolari incasari in doar cinci zile.

Citeste si:
Sezon estival sub așteptări pentru hotelieri. Scumpiri în lanț,...
Sezonul estival, sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.