Printre acestea se numara si “Libre”, documentarul ce dezbate drepturile omului prin povestea activistului Cédric Herrou, un simplu fermier ce lupta cu politicile franceze de imigrare, cu riscul de a-si pierde propria libertate.
“Libre” (regia Michel Toesca), documentar premiat la Cannes si Valladolid, prezinta lupta unui om cu un intreg sistem judiciar si social in demersul sau cat se poate de nobil: ajutorul dat unor imigrantii ce cauta o soarta mai buna in Europa. Cédric le ofera acestora, in ferma sa, protectie si mancare in calatoria lor inumana. Printre acestia se gasesc multi minori, orfani sau invalizi. Haituit si condamnat de autoritati pentru faptele sale, Herrou intra in atentia mass-mediei internationale si batalia sa devine subiect de prim-plan chiar si in New York Times. Regizorul Michel Toesca decide sa documenteze intregul calvar, fara a beneficia de o echipa de filmare in adevaratul sens al cuvantului, pentru a da un semnal de alarma unei lumi aflate intr-un grav impas moral.

“Premiere Campagne” (regia Audrey Gordon), marele castigator al festivalului de film Politikos, spune povestea lui Astrid Mezmorian, o tanara jurnalista, proaspat angajata a postului France 2, a carei prima misiune este sa urmareasca campania electorala a celui mai tanar candidat la prezidentiale - Emmanuel Macron. Doua luni de maraton, pentru doi novici. Un documentar din culisele redactiei televiziunii France, care dezvaluie o noua perspectiva a alegerilor prezidentiale din 2017, din Franta.
Murer: Anatomy of a trial, filmul de lung metraj in regia lui Christian Frosch, ne aduce in sala de judecata a unuia dintre cele mai controversate procese din Austria. Fata in fata cu Franz Murer, supranumit si Macelarul din Vilnius, supravietuitorii crimelor in masa depun marturie pentru a pedepsi un artizan al Holocaustului si pentru a obtine dreptate: dar fara niciun rezultat.
Noaptea Muzeelor 2022: Expoziţii, concerte și filme în 64 de...

Potrivit unui comunicat remis 9am, intr-o epoca in care nationalismul castiga din ce in ce mai mult teren si exista din ce in ce mai putine rezerve in fata ideologiilor care se presupun de mult apuse, cazul Murer este un subiect deprimant. Filmul arata cat de putin cantareste adevarul si justitia atunci cand sunt puse in balanta cu interesele politice.
“Eternal Winter” (regia Attila Szász, cu Marina Gera, Sándor Csányi, Laura Döbrösi ) prezinta experienta celor 700.000 de maghiari deportati in URSS la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial in lagarele de munca fortata. Protagonista filmului este o femeie constransa sa-si traiasca alaturi de fiica sa si alte zeci de femei existenta de cosmar intr-una din aceste tabere sinistre ale Gulagului. Pe acest fundal plin de tragism, interactiunea dintre oameni va aduce singurul strop de umanitate la care se mai poate spera. O drama puternica, o productie completa, magistral jucata, regizata si filmata.
BNR: Cea mai falsificată bancnotă a fost cea de 100 de lei

Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu. Sorin...
Sursa: wall-street.ro