Tulburare bipolara, atacuri de anxietate, depresia ... Dupa decenii de tacere, vedetele de la Hollywood nu ezita sa vorbeasca despre bolile de care sufera, sperand sa rupa uriasul tabu din jurul tulburarilor mintale, care afecteaza una din patru persoane la un moment dat in viata, relateaza AFP.

La ceremonia premiilor Grammy de duminica seara, Lady Gaga a declarat ca este "mandra ca face parte dintr-un film ("A Star is Born") care trateaza problemele de sanatate mintala", pelicula al carui erou care sufera de dependenta si ganduri suicidare.

Mai mult, starul pop a dezvaluit in urma cu doi ani ca sufera de stres post-traumatic.

Insa cazul sau nu este singular: de la comediantul Pete Davidson de la Saturday Night Live, care a recunoscut ca sufera de depresie, ingrijorandu-si fanii, pana la Mariah Carey, care a vorbit pentru prima data anul trecut despre tulburarea bipolara care o afecteaza, tot mai multe celebritati vorbesc deschis despre problemele din viata lor.

"Nu am vrut sa ma las purtata de stigmatizarea unei boli cronice care sa ma defineasca si sa risc sa-mi distrug cariera"
, a declarat cantareata pentru revista People.

"Am fost ingrozita de ideea ca as putea sa pierd totul", a insistat ea, in legatura cu aceasta boala care afecteaza 60 de milioane de persoane la nivel mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Ea a marturisit de asemenea ca se afla sub tratament medical si ca merge la psihoterapie.

Tulburarea bipolara este un subiect abordat in filme (seria "Homeland" si filmul "Happiness Therapy", care i-a adus un Oscar lui Jennifer Lawrence in 2013) si a devenit astfel mai cunoscut publicului larg. Bipolaritatea este diferita de schizofrenie (care afecteaza 23 de milioane de persoane), dar ramane extrem de stigmatizata, scrie Agerpres.

Chiar daca vedetele vorbesc despre bolile lor, raman inca multe de facut. Poate pentru ca astfel de tulburari sunt vazute ca parte a vietii artistului ...

Citeste si:
Lady Gaga a dezvăluit că a fost violată de producătorul său când...
Lady Gaga a dezvăluit că a...

"Sa dai o imagine glamour unor tulburari nu este ceva nou, insa reprezinta inca o problema", a afirmat Philip Auslander, profesor de comunicare la Institutul Tehnologic din Georgia (SUA), deplangand imaginea romantica a artistului care se autodistruge.

"Ideea ca trebuie sa platesti un pret ridicat pentru creativitate pe plan personal este ceva acceptat in mod implicit, insa foarte periculos", a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.