Serialele "Game of Thrones" si "The Marvelous Mrs. Maisel" au castigat principalele trofee ce au fost atribuite la cea de-a 70-a editie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy 2018, organizata luni seara la Los Angeles, in cadrul unui eveniment marcat de numeroase surprize, informeaza Reuters si AFP.

Dupa ce a celebrat minoritatile anul trecut, gala Primetime Emmy 2018, prima organizata dupa dezvoltarea exploziva a miscarii #MeToo, s-a deschis luni seara cu o tonalitate politica si feminista.

Prezentatorii galei, actorii Michael Che si Colin Jost, cunoscuti pentru evolutiile lor din "Saturday Night Live", au pigmentat evenimentul de luni seara cu numeroase glume despre chestiuni precum diversitatea din televiziune, comportamentul sexual inadecvat din industria de divertisment si influenta deosebita pe care au obtinut-o in ultimii ani serviciile de streaming, precum Amazon si Netflix.

In prima parte a galei, foarte multe premii au fost castigate de serialul de comedie "The Marvelous Mrs. Maisel".

Betty White, in varsta de 96 de ani, a sustinut un discurs emotionant in cadrul acestei gale, in care legendara actrita americana a vorbit despre cariera sa longeviva din industria de divertisment. Discursul ei a fost ovationat in picioare de spectatorii prezenti la eveniment.


"Game of Thrones", produs de HBO, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, invingand productia premiata anul trecut la aceasta categorie, "The Handmaid's Tale". Peter Dinklage s-a impus la categoria "cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial dramatic".

Serialul "The Marvelous Mrs. Maisel", produs de Amazon, spune povestea unei femei casnice din America anilor 1950 care incearca sa isi construiasca o cariera in industria show-urilor de stand-up. Productia a fost desemnata cel mai bun serial de comedie si a castigat alte sase trofee, inclusiv la categoria "cea mai buna actrita de comedie" (Rachel Brosnahan).

Claire Foy a invins-o pe preferata criticilor, Elisabeth Moss, vedeta serialului "The Handmaid's Tale", produs de Hulu, la categoria "cea mai buna actrita intr-un serial dramatic". Artista britanica s-a impus gratie unei interpretari formidabile a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, in serialul "The Crown", produs de Netflix

Citeste si:
Serialul Game of Thrones va continua pe HBO
Serialul Game of Thrones, din...

Matthew Rhys a castigat primul sau premiu Primetime Emmy pentru cel mai bun actor intr-un serial dramatic datorita rolului principal din productia TV "The Americans". In acest serial, cu o actiune plasata in epoca Razboiului Rece, actorul galez a interpretat un spion sovietic implantat in Statele Unite. Ultimul sezon al show-ului TV a fost difuzat in primavara acestui an.

"Saturday Night Live" a castigat, confirmand pronosticurile specialistilor, la categoria "cel mai bun serial cu scenete de varietati". In total, aceasta emisiune de satira televizata a castigat de-a lungul anilor un numar record de 72 de premii Emmy.

"The Assassination of Gianni Versace" a castigat luni seara premiul Emmy la categoria "cea mai buna miniserie TV" si i-a adus actorului Darren Criss un trofeu de interpretare. Darren Criss a jucat in aceasta productie de televiziune rolul barbatului care l-a ucis pe renumitul creator de moda italian Gianni Versace, la Miami, in 1997.

Citeste si:
Novak Djokovic: „Prefer să sacrific trofee decât să fiu forțat să...
Novak Djokovic: „Prefer să...

Una dintre marile surprize ale galei de luni seara s-a produs atunci cand Donald Glover, protagonistul si creatorul serialului "Atlanta", a pierdut la categoria "cel mai bun actor dintr-un serial de comedie", fiind invins de Bill Hader, care joaca in "Barry" rolul unui criminal platit care incearca sa devina actor.

Serialul distopic "The Handmaid's Tale" si comedia hip-hop "Atlanta" au fost marii invinsi ai galei de luni seara, nereusind sa obtina niciunul dintre trofeele puse in joc in cadrul categoriilor principale, spre dezamagirea vedetelor lor, Elisabeth Moss, respectiv Donald Glover.

Serialul "Game of Thrones" a castigat in total noua premii la galele Emmy din acest an - inclusiv trofeele atribuite in categorii tehnice, saptamana trecuta, la Creative Emmy Awards.

Citeste si:
X-MAS Gala, cea mai mare petrecere corporate de Crăciun, are loc în...
X-MAS Gala, cea mai mare...

Platforma de streaming Netflix, care conducea plutonul companiilor de productie cu cele mai multe nominalizari - 112 - s-a clasat pe primul loc in topul victoriilor repurtate in 2018 la Primetime Emmy Awards, la egalitate cu postul prin cablu HBO, cu 23 de trofee fiecare.

Cele mai furtunoase aplauze le-a primit insa Glenn Weiss, care, folosindu-se de discursul sau de acceptare a premiului Primetime Emmy pentru regia transmisiunii televizate a galei Oscar 2018, a profitat de ocazie pentru a-si cere iubita in casatorie. Jan Svendsen, iubita regizorului de televiziune, a acceptat aceasta cerere.

Sursa: Agerpres.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.