Novak Djokovic, liderul ATP, a declarat într-un interviu exclusiv pentru BBC că ar prefera să sacrifice trofee în tenis decât să fie forțat să se vaccineze anti-COVID-19. Tenismenul a subliniat că nu trebuie să fie asociat cu mișcările antivacciniștilor, ci să îi fie respectat dreptul individual de a alege.  

Novak Djokovic, dispus să sacrifice trofee numai să nu fie forțat să se vaccineze

A fost expulzat din Australia, iar în lipsa sa Rafael Nadal a câștigat Australian Open. La câteva săptămâni distanță, Novak Djokovic a vorbit despre episodul neplăcut de la Antipozi.

Întrebat dacă va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon sau Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin, Djokovic a spus:

„Da, aceste este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc”.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării", menționează Djokovic, completând că în copilările i-au fost administrate toate vaccinurile.

Motivul pentru care nu vrea să se imunizeze

Problema apare pentru atunci când libertatea de alegere îi este îngrădită în vreun fel. „Am susținut mereu libertatea de a alege ce introduci în propriul corp”, spune campionul en-titre de la Roland Garros și Wimbledon.

Djokovic a afirmat că „a fost întotdeauna atent la bunăstare, sănătate, nutriţie” şi că decizia sa a fost parţial influenţată de impactul pozitiv pe care l-au avut asupra abilităţilor sale de atlet factori precum schimbarea dietei şi a tiparelor de somn.

El a spus că „îşi ţine mintea deschisă" cu privire la posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, „pentru că toţi încercăm să găsim în mod colectiv, cea mai bună soluţie posibilă pentru a pune capăt Covid".

"Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înţeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus şi să vadă, sperăm, un sfârşit în curând", a menţionat el.

Citeste si:
Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open
Novak Djokovic a câștigat...

Tenismenul a declarat că speră ca cerinţele de vaccinare în anumite turnee să se schimbe, adăugând că îşi doreşte să „poată juca încă mulţi ani”.

"Principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în ton cu corpul meu cât de mult pot", a spus el.

Context

Sportivul a fost deportat din Australia, luna trecută, după ce guvernul i-a anulat viza din cauza faptului că nu este imunizat contra COVID-19. El a declarat că a obținut o scutire medicală pentru a intra în țară, pentru a juca la Australian Open, după recuperarea de COVID-19. Cu toate acestea, ministrul imigrării de Interne din Australia, Alex Hawke, i-a anulat viza, pe motiv că prezența sa ar putea încuraja sentimentul antivaccin.

Citeste si:
SUA se confruntă cu o triplă epidemie de virusuri respiratorii
SUA se confruntă cu o triplă...

Clasament titluri Grand Slam:


  1. Rafael Nadal 21

  2. Roger Federer / Novak Djokovic 20



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Februarie 2022 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.