Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că primele cantităţi de vaccin cu noua formulă contra virusului COVID-19 au sosit în România în această săptămână. Anterior, oficialul a spus că se va vaccina și de această dată cu cea mai mare încredere.

Dozele de vaccin COVID cu noua formulă au sosit în România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că vaccinul cu noua formula contra coronavirus a ajuns în țară. Acesta va fi disponibil în cabinetele medicilor de familie, dar şi în centrele de vaccinare din principalele spitale din România.

Persoanele care s-au vaccinat anterior cu 2 și respectiv 3 doze cu formula veche, pot să se imunizeze cu a patra doză. Noua formulă protejează contra variantelor BA4, BA5 Omicron. Ministrul îi încurajează pe oameni să se vaccineze, mai ales în această perioadă în care se face si vaccinul antigripal, iar virozele de sezon sunt tot mai răspândite.

„Au sosit deja în această săptămână primele cantităţi de vaccin cu noua formulă împotriva infecţiei cu coronavirus. Acest vaccin va fi în curând accesibil la cabinetele medicilor de familie, în centrele de vaccinare din principalele spitale din România. Toţi cei care au făcut deja două doze de vaccin în formula veche se pot vaccina doza a treia sau, după caz, doza a patra cu acest vaccin care protejează împotriva celei mai noi variante BA4, BA5 Omicron. Cred că este o bună oportunitate să îl administrăm în această perioadă în care se face şi vaccinarea antigripală", a declarat Rafila la dezbaterea online "Industria inovatoare de medicamente, partener strategic pentru societate, economie şi sănătatea românilor.

Anterior, ministrul Alexandru Rafila a anunțat că vaccinul va ajunge târziu în România, deoarece oficialul are o responsabilitate faţă de banii publici. Acesta a menționat că a fost un proces lung de negociere, de reducere a cantităţii. Rafila spune că anul acesta trebuie să procure peste 19 milioane de doze de vaccin de Pfizer.

„Din aceste 19 milioane de doze am vândut 7,5 milioane, am negociat cu cei de la compania producătoare şi de la Comisia Europeană să reducem cantitatea restantă de 11,2 milioane la 3 milioane.”, a spus la începutul lunii Rafila.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2022 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.