Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open. Tenismenul l-a învins în minim de seturi pe Stefanos Tsitsipas și urcă din nou pe prima poziție a clasamentului ATP.

Novak Djokovic, a zecea victorie la Australian Open

Tenismanul sârb a obținut a zecea sa victorie la Australian Open. Astfel, sportivul și-a adjudecat al 22-lea titlu de mare șlem al carierei, egalându-l pe Rafael Nadal, în topul clasamentului care numără reușitele de Grand Slam.

Novak Djokovic a câştigat duminică finala de la Australian Open. Acesta a jucat contra grecului Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) pe care l-a învins cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5). Tenismenul sârb a reușit să câștige pentru a zecea oară Australian Open. De asemenea, Djokovic revine pe locul I al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat înainte timp de 373 de săptămâni.

„Următoarele gânduri sunt către echipa mea, către familia mea. Nu știu de unde să încep! Le mulțumesc că tolerează cea mai urâtă parte a personalității mele, atât pe teren cât și în afara lui. Apreciez însă sprijinul, răbdarea și dragostea pe care mi-o oferiți. Goran, nu știu dacă mă vei ierta vreodată pentru toți acești ani. Acest trofeu este al meu așa cum este și al tău, își mulțumesc din toată inima”, a declarat Novak Djokovici.

Aryna Sabalenka a câștigat Australian Open 2023

În anul 2022, Djokovic nu a putut participa la Australian Open, deoarece a fost explulzat din Australia pe motiv că nu era vaccinat anti COVID-19. Ediția din anul 2022 a fost câștigată de Rafael Nadal. În urma competiției, Novak și-a asigurat un cec în valoare de 2,13 milioane de dolari, cu peste 70.000 de dolari mai mult decât a încasat anul trecut Nadal.

La categoria feminină, marele trofeu a fost câștigat de Aryna Sabalenka, tenismenă din Belarus. Aceasta și-a asigurat un cec în valoare de 2,11 milioane de dolari. Aryna Sabalenka (24 de ani, locul 5 WTA) a obținut victorie în fața adversarei sale, Elena Rybakina (23 de ani, locul 25 WTA), cu un scor de 4-6, 6-3, 6-4.

„Încă tremur şi îmi cer scuze pentru engleza mea. Este o mare motivaţie că am primit trofeul de la Billie Jean King. Elena este o jucătoare extraordinară şi cu siguranţă ne vom mai întâlni. Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat, copiilor de mingi, a fost incredibil să joc în faţa voastră. Mulţumesc echipei mele, cea mai nebună din circuit. Voi meritaţi acest trofeu mai mult decât mine”, a spus Aryna Sabalenka.

Citeste si:
Gabriela Ruse a ajuns în ultimul tur al calificărilor la Roma WTA
Gabriela Ruse a ajuns în...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.