Tenismena română Simona Halep s-a calificat în turul al doilea a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o pe rivala sa din Franța, Alize Cornet.

Halep s-a calificat în turul II la Roma

Halep (30 ani, 21 WTA) a adăugat încă o victorie după o oră şi 25 de minute de joc. Ambele jucătoare au comis câte 4 duble greşeli, însă Halep a servit mai bine decât Cornet (32 ani, 39 WTA). Halep a încheiat cu 15 mingi câştigătoare, în comparație cu cele 14 adunate de adversara sa.

Primul set a început cu trei break-uri, după care tenismena română a preluat controlul a ajuns la scorul de 5-1. Halep nu a reuşit să încheie setul imediat, Cornet câștigând trei ghemuri la rând, impunându-se cu un scor de 6-4.

În a doua repriză, debutul a fost echilibrat, ambele având două ghemuri, după care Halep a mărit scorul la 5-2, însă nici de această dată nu a încheiat imediat setul. Halep a bătut cu scorul de 6-4, după ce a lăsat-o pe adversara sa aproape să egaleze.

Halep a mai câștigat 60 de puncte WTA

Cornet are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, după ce le câştigase pe ultimele trei, inclusiv anul acesta în optimi la Australian Open, cu 6-4, 3-6, 6-4.

Halep s-a ales cu un cec de 13.176 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în următorul tur se va confrunta cu americanca Danielle Collins (28 ani, 9 WTA), cu care are egalitate în meciurile directe, 1-1.

Românca Simona Halep are deja un titlu la Roma, în 2020, dar şi finale jucate în anul 2017 şi 2018.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Mai 2022 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.