In total, "Un pas in urma serafimilor" a primit noua trofee Gopo.

La primirea premiului pentru cel mai bun film, ultima distinctie acordata in cadrul galei, producatorul Ada Solomon a spus ca realizarea peliculei "Un pas in urma serafimilor" a durat zece ani si a facut un apel catre autoritatile romane.


"Iubiti guvernanti, fanionul asta pe care il reprezinta cinematografia e alcatuit dintr-o breasla mica, dar cu nevoi specifice. Iubite autoritati, sunt lucruri foarte mici pe care le puteti schimba astfel incat artistii sa se simta onorati la ei acasa. Sunt lucruri foarte mici care le-ar face viata mai usoara si e o viata dificila, asa cum nu pare, pentru ca, stiti cum sunt artistii, in lumina reflectoarelor ei n-au voie sa se arate altfel decat puternici, stralucitori, extraordinari. Nu e chiar asa"
, a afirmat Ada Solomon.

Filmul "Un pas in urma serafimilor" spune povestea lui Gabriel (Stefan Iancu), un adolescent care isi doreste sa devina preot si intra intr-un seminar teologic ortodox. Acolo, alaturi de colegii sai, el intra intra intr-un joc al puterii, minciunii si manipularii, o lupta alimentata de un profesor dur (Vlad Ivanov).