LifeStar23 Martie 201714:15

Lectura de un minut

Sambata 25 martie 2016, de la ora 16, debuteaza noua editie a Stagiunii “Sunetul muzicii”, eveniment organizat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania si Muzeul National Peles.

In Sala de muzica a Castelului Peles, sunteti invitati la un eveniment de exceptie, prin care vor fi evocate doua mari personalitati ale culturii romane: Tudor Arghezi si Dinu Lipatti, manifestarea fiind prilejuita de comemorarea a 50 de ani de la trecerea in eternitate a poetului si de implinirea a 100 de ani de la nasterea marelui pianist si compozitor.

Potrivit unui comunicat remis 9am, in lirica argheziana va recita actrita Adriana Titieni, iar creatii ale lui Dinu Lipatti, dar si lucrari foarte cunoscute din repertoriul celebrului pianist, vor fi interpretate de doua certitudini ale generatiei tinere, pianistele: Andra Demidov si Andreea Moisescu Cicireaga, doua muziciene, care au in palmares numeroase premii la concursuri nationale si internationale, concerte cu orchestre importante din Romania, recitaluri pe scene din tara si strainatate.

De asemenea vor fi prezentate doua volume recent aparute cu prilejul centenarului Lipatti: reeditata Monografia Dinu Lipatti, semnata de Grigore Bargaoanu si Dragos Tanasescu si Volumul I de Scrisori, corespondenta dintre Dinu Lipatti si profesorii sai: Mihail Jora, Florica Musicescu si Nadia Boulanger.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Citeste si:
Echinoctiu de primavara 2019. Cand incepe primavara astronomica
Echinoctiu de primavara 2019....

Stagiunea „Sunetul muzicii” va mijlocii 10 intalniri intre marea muzica si iubitorii artei sunetelor. Recitalurile de la Castelul Peles, bijuterie arhitectonica, simbol cultural, istoric si estetic romanesc – se vor defasura in perioada martie – octombrie 2017, iar printre invitati se numara: Trio Energico din Ungaria, Analia Selis, violoncelistul Razvan Suma, specialistul in interpretarea muzicii renascentiste si baroce Nicolae Szekely sau laureatii editiei a VII-a a Concursului „Drumul spre celebritate” de la Palatul Mogosoaia.

Mai multe amanunte-aici.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.