Cantaretii de muzica populara Lupu Rednic si Maria Carneci au declarat pentru News.ro ca moartea Ilenei Ciuculete i-a socat si vorbesc cu greu despre colega lor la trecut.

"Era un om tanar, care stia sa rada, puteam vorbi orice. Nici nu pot sa vorbesc despre ea la trecut. Vestea este ca o bomba. Nici nu mai stiu cate revelioane am petrecut impreuna, ne-am intalnit la nunti, la spectacole... Este cutremurator", au fost vorbele lui Lupu Rednic.

Maria Carneci spune ca nu-si revine de la aflarea vestii. "Sunt socata. N-am stiut ca e bolnava, iar vestea asta ne-a luat ca din oala. Imi tremura mainile si picioarele. Ileana era un om deschis, sincer, iubea viata, lumea, era un om fara ifose, o fata deosebita. Nu-mi revin", a declarat cantareata pentru News.ro.

Artista a adaugat ca ultimele intalniri cu Ileana Ciuculete au fost in urma cu trei luni, la filmarile pentru Revelion. "Batalia asta n-o castiga nimeni. Sunt cam scurte vietile oamenilor care se consuma pe scena", a declarat ea.

Si interpretul Gheorghe Turda are numai cuvinte de lauda la adresa regretatei artiste: "Ileana Ciuculete a fost o femeie extraordinara, o foarte buna colega si o femeie saritoare, intotdeauna ajuta tinerii interpreti de muzica populara care se lansau in vremurile actuale. Pacat ca prea devreme s-a dus dintre noi. Inca mai avea multe lucruri de spus in folclor, in muzica pe care o promova ea si era foarte iubita de toti ascultatorii si telespectatorii. O regret foarte tare fiindca am avut o relatie de prietenie foarte buna cu ea si familia ei. A fost o foarte mare cantareata”, a declarat Gheorghe Turda pentru Agerpres.

Cantareata de muzica populara Daniela Condurache a aflat vestea tragica in tren: O cunosteam de 30 de ani. Am fost colege bune si prietene. Era o mama bna, o colega minunata, mereu cu zambetul pe buze. N-am auzit-o niciodata plangandu-se de ceva. Ultima oara ne-am intalnit de revelion, cand am filmat pentru Anul Nou. Socanta vestea mortii ei. Ma gandesc la copii ei si la sot, la familie. Era o placere ori de cate ori ne intalneam sa vorbim, sa schimbam impresii. Era impecabila din toate punctele de vedere. Mare durere pentru copii, pentru familie, pentru colegi. La inceputul carierei mele i-am cantat cantecele. Nu stiu ce sa mai zic, este socant. E dureros. Dumnezeu sa o odihneasca”, a declarat Daniela Condurache in exclusivitate pentru Libertatea.

Citeste si:
Ce tarife au Gheorghe Turda și Constantin Enceanu? Dacă îi vrei la...
Ce tarife au Gheorghe Turda...

Elena Merisoreanu a primit cu durere vestea mortii colegei ei de breasla: "Am aflat ca Ileana a murit chiar de la sotul ei. O cunosteam de mult timp. E groaznic. Nu-mi vine sa cred. Recent am fost impreuna. Nu era internata in spital. Spunea ca nu se simte bine, o raceala, nu era bolnava grav. Regret ca nu m-am dus. Dumnezeu sa o ierte. Era o femeie minunata, mereu era la petreceri, ea nu spunea nu", a declarat ea, la un post de televiziune.

Ileana Ciuculete a murit la 60 de ani

Cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete a murit, marti, la 60 de ani, intr-o clinica privata, au declarat, pentru News.ro, surse apropiate familiei. Artista suferea de o boala incurabila.

Nascuta pe 20 septembrie 1957, Ileana Ciuculete a fost interpreta de muzica populara, inregistrand peste 400 de melodii proprii, cu peste 24 de albume.

A fost angajata de la 14 ani, cu dispensa de varsta, la orchestra de muzica populara “Doina Olteniei” a Filarmonicii din Craiova, sub bagheta dirijorului Dumitru Botezatu, potrivit biografiei publicate pe pagina sa oficiala de Facebook.

Citeste si:
Anamaria Prodan, mărturisiri emoționante după moartea Rudel Obreja:...
Anamaria Prodan, mărturisiri...

De-a lungul carierei artistice a mai fost angajata cu titlul de: prima solista la Ansamblul “Danubius” din Drobeta Turnu-Severin, Ansamblul “Nicolae Balcescu” din Craiova si la prestigiosul ansamblu folcloric “Calusul” din Scornicesti.

Solista foarte apreciata de public pentru creatiile proprii si stilul specific de a canta, dinamic si melodios, a avut o bogata activitate discografica. Are peste 400 melodii proprii, fiind semnatara a 30 discuri.

De-a lungul carierei artistice, a fost premiata in tara cu trei Discuri de Aur si un Disc de Platina si in Serbia cu un Disc de Aur.

In 2005, Ileana Ciuculete a fost premiata cu Discul de Aur pentru vanzarea a 40.000 de exemplare ale albumului ”Ciorba de curcan”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.