E clar! Dacă vrei să ai artiști renumiți la nuntă, atunci trebuie să te pregătești să scoți din buzunare un teanc gros de bancnote. O firmă specializată în organizări de evenimente a făcut publică o listă cu sumele pe care le primesc soliștii pentru astfel de cântări. Clasamentul este condus de Loredana Groza, Ștefan Bănică Jr. și Horia Brenciu, continuă cu interpreții de muzică dance și se termină cu cei de muzică populară, printre care se numără și Gheorghe Turda și Constantin Enceanu.

Tarifele pe care le solicită Gheorghe Turda și Constantin Enceanu pentru nuntă

De ani buni, Gheorghe Turda și Constantin Enceanu se află în topul preferințelor celor care apreciază muzica populară. Însă, ca să îi ai la nuntă, botez, zile de naștere sau alte evenimente, trebuie să intri în economii. Pentru reprezentații de 50 de minute, Constantin Enceanu cere 1.100 de euro, în vreme ce Gheorghe Turda 1.000 de euro. Sofia Vicoveanca, o altă cântăreață solicitată de români, dorește 1.200 de euro.

„În momentul în care stabilim data abia atunci spun suma, dar depinde… În general eu iau 1.200 euro, pentru că eu cânt numai piese de-ale mele, dar dacă vor un «Trandafir de la Moldova» sau altceva le cânt.

Am văzut şi eu că a spus la televizor de 1.500 euro, dar iau 1.200, cu tot cu drum, pentru că, dacă nunta e la Bucureşti stau la fiul meu şi nu mă costă cazarea. Am colegi care îmi cântă repertoriul şi îmi spun că le strig preţul, că ei nu se încalţă fără 1.000 euro. Eu cânt 40 de minute, mai mult nu rezistă nuntaşii de atâta jucat… îi obosesc”, a explicat Sofia Vicoveanca pentru Click.

Loredana Groza e în topul celor mai scumpi artiști din România

Loredana Groza rămâne și în acest an campioana câștigurilor pentru un concert corporate de 45-60 de minute. Jurata de la „X Factor” cere 15.000 de euro pentru un show. Smiley vrea 12.000 de euro pentru un spectacol care să ridice invitații în picioare. Cei doi sunt urmați de Delia Matache, care vrea pentru un recital 12.500 de euro. Horia Brenciu este plătit cu o sumă ce oscilează între 10.000 și 13.000 de euro, iar Ștefan Bănică are un preț „de catalog” de 10.000 de euro.

Cine vrea să îi aibă la eveniment pe Antonia și Alex Velea trebuie să scoată din buzunar 10.000 de euro pentru un spectacol de 45 de minute. Antonia încasează pentru un recital 5.000 de euro, iar Velea are un onorariu de 4.500, care poate scădea până la 2.500 de euro, în funcție de timpul petrecut la petrecere. Și Carlaʼs Dreams e pe lista artiștilor scumpi. El, împreună cu trupa, poate fi ascultat pe 12.500 de euro.

Citeste si:
Noi modificări la tarifele pentru energia electrică. Deputații...
Noi modificări la tarifele...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Octombrie 2021 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.