George Michael, ale carui discuri s-au vandut in peste 100 de milioane de copii, a fost unul dintre cei mai de succes cantareti din era moderna si a avut o cariera impresionanta, intinsa pe durata a patru decenii.

in pofida faptului ca a stabilit multe recorduri cu piesele si albumele sale si a impresionat publicul cu prestatiile sale pe scena in cadrul multor turnee sold-out, starul britanic, care a murit in prima zi de Craciun, la varsta de 53 de ani, a avut o viata privata complicata si, adeseori, dificila, potrivit People.com.

Iata cateva momente reprezentative din viata artistului George Michael - care au influentat adeseori piesele sale - si problemele de sanatate cu care s-a confruntat celebrul cantaret in ultimii ani de viata.

1997: Mama lui George Michael, Lesley, a murit la doar un an dupa decesul iubitului artistului

George Michael s-a luptat cu depresia dupa ce si-a pierdut atat mama, Lesley Angold, cat si iubitul, Anselmo Feleppa, in mai putin de un an. Feleppa a murit din cauza unor complicatii medicale cauzate de SIDA. ”M-am confruntat cu o depresie uriasa dupa ce a murit mama mea. Sa iti pierzi mama si iubitul in mai putin de un an e o situatie foarte dificila, a dezvaluit George Michael pentru The Independent.

Intr-un interviu acordat in 2005 pentru The Guardian, George Michael a vorbit foarte deschis despre ”12 ani de depresie si frica si multe alte angoase” care au urmat dupa acele doua decese. ”Am fost aproape sa imi spun «nu mai vreau sa traiesc» dupa ce a murit mama mea. Aveam acel sentiment coplesitor ca cea mai buna perioada a vietii trecuse deja. Am iubit-o atat de mult pe mama, am respectat-o. Jur pe Dumnezeu, ma simteam ca si cum fusese aruncat un blestem asupra mea. Nu-mi venea sa cred cat de multa durere Dumnezeu arunca asupra mea dintr-o data. Era atat de multa moarte in jurul meu, abia pot sa vorbesc despre asta”.

1998: George Michael a fost arestat in Beverly Hills pentru comportament indecent

George Michael - care si-a incheiat relatia de 13 ani cu partenerul lui de viata Kenny Goss in anul 2011 - nu intentiona sa isi dezvaluie sexualitatea in felul in care a facut-o. In 1998, artistul a fost arestat pentru ”comportament indecent” intr-un parc din Beverly Hills. Ulterior, cantaretul a dezvaluit public, intr-un interviu la CNN, ca era homosexual.
Citeste si:
Mitică Dragomir, cuvinte dure la adresa lui Petre Roman după...
Mitică Dragomir, cuvinte dure...

Dintr-un motiv straniu, viata mea de gay nu a devenit mai usoara atunci cand mi-am anuntat public orientarea sexuala. S-a intamplat exact pe dos. Presa parea ca gasea o veritabila incantare in faptul ca eu aveam inainte de acel episod un public heterosexual si si-a pus in cap sa distruga acest lucru. Si cred ca anumiti barbati erau cu adevarat frustrati de ideea ca iubitele lor nu voiau sa renunte la ideea ca George Michael nu gasise inca «fata potrivita». Este exact ceea ce cred in continuare, chiar si acum, unii dintre membrii familiei mele!”, dezvaluia artistul pentru BBC in 2004.

In 2007, George Michael a declarat pentru The Independent ca ascunderea homosexualitatii sale in fata publicului a avut efecte dificile asupra lui, insa el a preferat acea alegere, pentru a o proteja pe mama lui. ”Eram prea imatur ca sa imi dau seama ca sacrificam ceea ce eram. Mai intai, imi iubeam foarte mult familia, iar SIDA era elementul predominant ce era asociat cu viata homosexualilor din anii 1980 si inceputul anilor 1990 - acestea erau ingrijorarile oricarui parinte. Mama mea era inca in viata si fiecare zi ar fi fost un cosmar pentru ea daca ar fi fost nevoita sa se gandeasca la aceste lucruri”.

2006, 2008 si 2010: George Michael a fost arestat pentru posesie si consum de droguri

In octombrie 2006, cantaretul britanic a fost arestat pentru detinere de droguri si a primit un avertisment din partea Politiei din Londra pentru posesie de canabis. La inceputul acelui an, George Michael a fost arestat pe baza aceleiasi acuzatii, dupa ce a fost gasit lesinat la volanul automobilului sau. La doar doua luni dupa acel incident, artistul a avariat trei automobile ale vecinilor sai cu vehiculul lui - un model Range Rover - in aprilie.
Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

In iulie 2010, George Michael se intorcea de la o parada gay cand a fost arestat pentru conducerea automobilului in stare de ebrietate, dupa ce a intrat frontal cu vehiculul sai in fatada unui magazin. Ulterior, a fost pus sub acuzare pentru posesie de canabis si pentru conducerea automobilului in stare de ebrietate.

Dupa ce si-a recunoscut vinovatia, artistul a fost condamnat la opt saptamani de inchisoare, plata unei amenzi si o interdictie pe cinci ani in privinta conducerii de vehicule pe drumuri publice. Eliberat din inchisoare dupa patru luni, artistul, vorbind despre dependeta lui de droguri, a spus: ”Am inteles ca trebuia sa fac ceva cu viata mea. Acel episod m-a zguduit si m-a scos din atitudinea de negare. Dupa accident, am participat la terapie contra dependentei si am petrecut doua saptamani la dezintoxicare. N-am facut public niciunul dintre aceste lucruri. Acum simt ca ele au ramas in trecut. Chiar asa simt”, a adaugat artistul.

2011 si 2013: George Michael a fost internat la terapie intensiva si a suferit o accidentare grava la nivelul craniului

In 2011, cantaretul britanic a fost nevoit sa isi anuleze o serie de concerte europene dupa ce s-a imbolnavit. A fost internat la o clinica din Viena si a primit tratament impotriva pneumoniei in sectia de terapie intensiva. Dupa ce a fost externat, George Michael, vizibil emotionat, a sustinut o conferinta de presa in fata resedintei sale din Londra, in care a multumit medicilor vienezi care i-au salvat viata, dupa ce au operat o traheotomie.
Citeste si:
Noi informații despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Când...
Noi informații despre starea...

In 2013, a suferit o accidentare grava la nivelul craniului, dupa ce a cazut din automobilul sau, aflat in mers, in Hertfordshire. A fost transportat pe calea aerului la un spital, unde a petrecut doua saptamani la terapie intensiva. Apoi, artistul a fost fotografiat cu o cicatrice uriasa in partea din spate a craniului.

Duminica, agentul de presa al cantaretului George Michael a confirmat informatia potrivit careia artistul a murit in prima zi de Craciun. ”Cu mare tristete, va confirmam ca iubitul nostru fiu, frate si prieten George a murit impacat in resedinta lui, in perioada Craciunului. Familia cere sa ii fie respectata intimitatea in aceste zile dificile. Pentru moment, nu vom mai face alte declaratii”.

Cauza decesului: insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca este o posibila cauza a mortii lui George Michael, conform managerului sau, Michael Lippman, anunta CNN, care citeaza Press Association.
Citeste si:
VIDEO O femeie de 77 ani de ani, arestată în Rusia pentru că protesta
VIDEO O femeie de 77 ani de...

De asemenea, Politia cerceteaza decesul artistului, considerandu-l "neasteptat, dar nu suspect".

George Michael, al carui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a nascut pe 25 iunie 1963 la Londra si a vandut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.

George Michael a devenit cunoscut dupa ce a infiintat duoul pop Wham!, alaturi de colegul lui de scoala Andrew Ridgeley, in anii 1980. Si-a construit apoi o cariera solo impresionanta si a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice ”Faith” si ”Listen Without Prejudice Vol.1”.

George Michael a avut sapte piese care au ajuns pe primul loc in topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numara cantece precum ”Careless Whisper”, ”Faith”, ”Last Christmas”, ”Wake Me Up Before You Go Go”, ”Freedom”, ”I Want Your Sex”, ”Jesus to a Child, ”Fastlove”, ”Spinning The Wheel” si ”Don't Let the Sun Go Down on Me” - un duet celebru cu Elton John.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.