KINOdiseea, cel mai mare festival de film pentru copii si adolescenti din Europa Centrala si Sud-Est, se apropie de final. Ultimul weekend este dedicat celor mai populare filme si isi asteapta publicul cu proiectii speciale, ateliere, workshopuri, un bal mascat si multe surprize.

Ziua de vineri la KINOdiseea va aduce un film de Taika Waititi, premiat la festivalurile internationale din Seattle, Boston si San Francisco – Hunt for the Wilderpeople (vineri, 18 noiembrie, de la ora 19:00 la Cinema Pro), premiera nationala a docu-dramei Fiica mea, Anne Frank, in regia lui Raymond Ley (vineri, 18 noiembrie, de la ora 19:00 la Cinema Muzeul Taranului) si castigatorul Premiului Publicului la Munich Film Festival, At eye level (vineri, 18 noiembrie, de la ora 19:00 la Cinemateca Eforie).

Sambata, spectatorii de toate varstele sunt asteptati sa vada cele mai iubite filme din festival – povestea emotionanta a unei fetite de unsprezece ani care isi descopera talentul muzical cu ajutorul unui prieten, este spusa in Blanka. Visele devin realitate in Siv rataceste in somn, un film despre magie cu atmosfera din cartile lui Lewis Carroll. De asemenea, adolescentii pot vedea doua dintre cele mai premiate filme dedicate lor – la Berlin si Venetia – Miss Impossible si Rauf vor rula la KINOdiseea si multe alte filme a caror program complet il puteti gasi aici.

Gala de inchidere a festivalului va avea loc sambata, 19 noiembrie, de la ora 19:00, la Cinema Pro. In cadrul galei se vor oferi 13 trofee (3 pentru competitia de filme dedicate copiilor - Junior, 3 pentru competitia de filme dedicate adolescentilor – Youth si 7 premii pentru scurtmetraje).

Juratii care vor alege filmele KINOdiseea 2016 sunt cantareata/actrita Aylin Cadir, actritele Maria Dinulescu, cunoscuta pentru „California Dreamin'” si serialul „In Deriva”, Olimpia Melinte, singura actrita romanca nominalizata la Premiile Goya cunoscuta pentru seria de filme „Selfie” si Dorotheea Petre, actrita pentru care juriul de la Cannes a inventat special un premiu de interpretare. Alaturi de acestea mai sunt criticul de film Cristi Marculescu, scenaristul/regizorul Alexandru Mavrodineanu, care a regizat documentarul „Omul Pasare” si a castigat premiul Festivalului European de Film Scurt BREST din Franta pentru „Muzica in Sange”, producatoarea Anca Puiu si presedinta Festivalul International de Film pentru Copii din Montreal, Jo-Anne Blouin.

Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

Dupa acordarea premiilor celor trei sectiuni competitionale – Youth, Junior si scurtmetraje, spectatorii vor avea ocazia de a vedea Aventurile printului Ahmed, cel mai vechi lungmetraj de animatie. Sunt cunoscute altele doua, create in Argentina, insa copiile lor sunt considerate pierdute. Aventurile printului Ahmed are la baza povesti din „O mie si una de nopti”. O vrajitoare rea il pacaleste pe printul Achmed sa calareasca un cal zburator. Printul reuseste sa dreseze calul magic, cu ajutorul caruia va zbura inspre nenumarate aventuri. In timpul calatoriilor sale, se indragosteste de frumoasa printesa Peri Banu si este nevoit sa invinga o armata de demoni pentru a-i cuceri inima.

Ultima zi a festivalului este dedicata filmelor castigatoare.
Filmul castigator al sectiunii KINOdiseea Junior va fi difuzat duminica, de la ora 12:00, la Cinema Pro. Filmul ales de public ca fiind cel mai popular in sectiunea KINOdiseea Junir va fi difuzat la ora 17:00, iar proiectia filmului castigator in sectiunea Kinodiseea Youth la ora 19:00, tot la Cinema Pro.

Citeste si:
Cele mai bune filme pentru copii si familie la KINOdiseea –...
Cele mai bune filme pentru...

Potrivit unui comunicat remis 9am, Balul Mascat cu traditie din cadrul KINOdiseea va avea loc in acest an pe 20 noiembrie, la restaurantul Elisabeta (B-dul Elisabeta nr. 45), intre orele 11:00 – 14:00. Aceasta editie este dedicata calatoriilor in gand si in fapta, cei mici putandu-si descoperi tribul din care fac parte, si vor descoperi taramuri nemaivazute la atelierele de drumming prin metoda Totem, in care limbajul este sunetul tobelor africane, ale maracas-urilor amerindiene si ale apelor din tobele siberiene. Facilitatorii atelierelor sunt Jean-Baptiste Odobestianu – musicoterapeut cu experienta de peste 12 ani in domeniu si Ana-Maria Anghelescu – antropolog, cu specializare si in teatru de improvizatie.

Tot pentru a calatori cu imaginatia pe meleaguri indepartate, copiii pot incerca costumele de la coltul de inchiriat, sesiunile de facepainting si de tatuaje Henna cu Henna Journey, cornerele de povesti din calatorii si de destinatii favorite, iar, la final, isi pot imortaliza experienta pe un magnet de la photo booth-ul interactiv adus de Doityourselfie.

Citeste si:
Cele mai premiate si cele mai apreciate filme la Pelicam 2017 se...
Cele mai premiate si cele mai...

Detalii despre workshopuri, ateliere, seminarii, balul mascat si filme gasiti pe site-ul festivalului.
Biletele se pot achizitiona de pe site-ul www.eventbook.ro sau, in ziua proiectiei, de la cinema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.