Cantaretul, compozitorul si poetul canadian Leonard Cohen a murit in somn, dupa ce cazuse in timpul noptii in resedinta sa din Los Angeles, a anuntat managerul artistului, citat de BBC.

Moartea artistului canadian, care a decedat la varsta de 82 de ani, a fost ”subita, neasteptata si linistita”, a precizat intr-un comunicat Robert B. Kory, managerul cantaretului.

Familia lui Leonard Cohen nu precizase cauza decesului atunci cand moartea artistului a fost anuntata in presa internationala, saptamana trecuta.

Potrivit managerului sau, Leonard Cohen a murit pe 7 noiembrie - cu trei zile inainte ca anuntul despre decesul starului sa fie facut public. Leonard Cohen a fost inmormantat in Montréal, pe 10 noiembrie.

”In prezenta doar a rudelor apropiate si a catorva prieteni de-o viata care au fost prezenti la ceremonia funerara, trupul lui a fost asezat in pamant intr-un sicriu din lemn de pin, lipsit de decoratiuni, langa mama si tatal lui”, a precizat Adam Cohen, fiul artistului.

Reprezentantii artistului au dezvaluit ca vor sa organizeze si o ceremonie publica in memoria lui Leonard Cohen la Los Angeles.

Citeste si: Top 10 cele mai frumoase melodii de-ale lui Leonard Cohen

Leonard Cohen, care nu a fost casatorit niciodata, a avut doi copii - Adam si Lorca - cu fosta lui partenera de viata, Suzanne Elrod. In 1995, s-a retras din muzica si a devenit calugar budist, insa a revenit in industria muzicala cu albumul ”Ten New Songs”, inregistrat in colaborare cu Sharon Robinson, in 2001, scrie News.ro.

Leonard Cohen a sustinut un numar impresionant de concerte

In ciuda varstei inaintate, artistul canadian a continuat sa lucreze si dupa ce depasise cu mult 70 de ani si a sustinut un numar impresionant de 387 de concerte intre 2008 si 2013.

Leonard Cohen a sustinut trei concerte in Romania, cel mai recent dintre aceste show-uri avand loc in septembrie 2012, in Piata Constitutiei din Capitala. Bucurestiul a fost singurul oras din Europa de Est ce a fost inclus in turneul din 2012 al artistului, intitulat ”Old Ideas”.
Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Apoi, Leonardo Cohen s-a retras din nou din activitatea muzicala, pentru a reveni insa inca o data, cu un nou album de studio, ultimul, in 2016.

Muzicianul si-a lansat cel de-al 14-lea album, ”You Want It Darker”, in luna octombrie a acestui an.

Leonard Norman Cohen, nascut pe 21 septembrie 1934 la Montréal, este cantaret, poet si romancier. Primul sau volum de poezii a aparut la Montréal in 1956, iar romanul lui de debut a fost publicat in 1963.

Primele cantece semnate de Leonard Cohen sunt ancorate in muzica folk. Incepand din anii 1970, sursele din care se inspira s-au multiplicat: muzica pop, de cabaret si varietati. Din anii 1980, Leonard Cohen a cantat acompaniat de sintetizatoare si coristi.

In toate operele sale, Leonard Cohen a reluat teme ca iubirea, pasiunea, religia, singuratatea, sexualitatea si complexitatea relatiilor umane. Artistul canadian si-a asumat, de asemenea, depresia cronica de care sufera de multa vreme, pe care nu a ascuns-o niciodata, ajungand sa vorbeasca despre ea inclusiv in fata jurnalistilor prezenti la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii albumului sau ”Old Ideas”.

Citeste si:
Poliția a fost chemată la reședința prințului Harry de 9 ori în 9 luni
Poliția a fost chemată la...

Poeziile si cantecele lui Leonard Cohen au influentat numerosi scriitori, compozitori si cantareti, iar piesele sale au fost generat peste 1.500 de coveruri pe plan mondial.

Artistul canadian a primit de-a lungul anilor numeroase premii si distinctii internationale. In 2008, a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame, iar opera sa poetica a fost recompensata in 2011 cu premiul Printul de Asturia pentru Literatura, una dintre cele mai prestigioase distinctii culturale spaniole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.