Cantaretul Robbie Williams a fost acuzat de ”rasism” de o parte a presei din Rusia, iar un cotidian rusesc a scris ca starul britanic ”nu va mai concerta niciodata” in aceasta tara, din cauza noului single al artistului, ”Party Like A Russian”, informeaza BBC.

Supararea jurnalistilor rusi a fost provocata de faptul ca in noul lui single, ”Party Like a Russian”, cantaretul britanic foloseste un accent fals.

”Party Like a Russian” este primul extras pe single de pe urmatorul album de studio - al 11-lea - al artistului, care se va intitula ”Heavy Entertainment Show”, ce va fi lansat pe 4 noiembrie.

Versuruile acestui cantec controversat vorbesc despre alcool, droguri si papusi rusesti, iar, potrivit BBC, Robbie Williams a dat dovada de mult curaj, deoarece a facut o rima insolita, folosind cuvintele ”Rasputin” si ”Louboutin”.

Single-ul include si un fragment din ”Dansul cavalerilor”, o bucata muzicala compusa de rusul Serghei Prokofiev pentru spectacolul de balet ”Romeo si Julieta” din anul 1935.

De asemenea, Robbie Williams canta in aceasta piesa despre un barbat care delapideaza ”banii unui popor intreg” pentru a-si construi ”propria statie spatiala”.

Artistul britanic a negat acuzatia potrivit careia versurile noului sau cantec fac referire la presedintele Vladimir Putin.

”In mod cert, acest cantec nu este despre domnul Putin”, a scris Robbie Williams intr-un mesaj publicat pe Twitter.

Intr-un interviu anterior pentru The Sun, starul britanic a dezvaluit ca a trebuit sa ”tempereze” versurile acestei piese, deoarece nu voia sa ii ofenseze pe unii dintre fanii lui.

”Sunt 147 de milioane de oameni in Rusia si nu vreau sa ii supar in niciun fel si nu stiu ce tip de umor au ei. Nu rad de nimeni, dar a trebuit sa elimin anumite lucruri din cantecul meu, pentru ca acesta sa devina ceva mai PC (”Political correct” / Corectitudine politica, n.r.) - iar aceasta este versiunea PC pe care o vedeti”, a precizat Robbie Williams.

Se pare ca aceasta strategie nu a avut succes, deoarece unele dintre publicatiile din Rusia l-au acuzat pe artistul britanic de ”rasism anti-rusesc”.

Citeste si:
Culiță Sterp, primele declarații după ce a fost acuzat că a ucis un...
Culiță Sterp, primele...

In schimb, versurile cantecului au fost laudate de jurnalista si activista rusa Maria Baronova, care a scris intr-un mesaj pe Facebook ca Robbie Williams este ”un artist curajos”.

Cantecul ”Party Like a Russian” a debutat pe locul al 53-lea al topului britanic din aceasta saptamana.

Videoclipul oficial al single-ului ”Party Like a Russian” a fost lansat pe 30 septembrie si a generat deja peste 1,8 milioane de vizualizari pe site-ul YouTube.

Versurile acestui cantec reprezinta un veritabil omagiu adus de starul britanic spiritului petrecaret al rusilor.

In acest videoclip, Robbie Williams interpreteaza rolul unui oligarh rus, in resedinta lui de lux, inconjurat de o trupa de dansatoare. Starul britanic canta, danseaza si rosteste si cateva cuvinte rusesti, precum ”Spasiba” (”Multumesc”).

Citeste si:
Poliția Română, acuzată de rasism. Cum a „reparat” afișul în care...
Poliția Română, acuzată de...

Cantaretul britanic Robbie Williams a anuntat pe 25 septembrie, prin intermediul unui clip difuzat intr-o pauza de publicitate a emisiunii ”The X Factor”, ca va lansa un nou album de studio pe 4 noiembrie.

Noul album poate fi comandat din magazinele digitale si va fi lansat pe suporturi fizice si in magazine, pe 4 noiembrie.

Printre starurile cu care Robbie Williams a colaborat la single-urile de pe noul disc se afla Shirley Bassey, Ed Sheeran, Brandon Flowers, Big Narstie, Rufus Wainwright si John Grant.

Albumul ”Heavy Entertainment Show” marcheaza o noua colaborare a cantaretului Robbie Williams cu textierul Guy Chambers, alaturi de care a compus unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale,precum ”Rock DJ”, ”Angels” si ”Let Me Entertain You”.

Robbie Williams a lansat primul sau album solo, ”Life Thru”, in 1997, prin intermediul casei EMI Records, dupa care a semnat cu Island Recoords, o divizie a grupului Universal, in 2009, scrie News.ro.

Citeste si:
Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19...
Robbie Williams, un concert...

Cantaretul britanic a decis in 2016 sa paraseasca Universal si sa semneze un contract cu Sony, alaturandu-se altor artisti de seama din industria muzicala care colaboreaza cu acest grup muzical, precum Calvin Harris, Foo Fighters si Beyonce.

Recent, in presa britanica au aparut o serie de zvonuri, potrivit carora Robbie Williams se va reuni cu grupul Take That pentru a sustine impreuna un turneu in 2018, dupa ce atat el, cat si formatia britanica vor lansa mai intai cate un album.

Grupul Take That a fost infiintat la inceputul anilor 1990, in Manchester (Anglia). Din componenta sa faceau parte Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange si Robbie Williams. In 1995, Robbie Williams a anuntat ca paraseste trupa, iar un an mai tarziu grupul s-a dizolvat, pentru a se reuni in 2006, fara Robbie Williams. Cu sapte albume de studio, Take That a fost unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale din Marea Britanie, din anii '90, fiind premiat, intre altele, cu opt Brit Awards.

Citeste si:
Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a...
Evgheni Prigojin a murit,...

Robbie Williams, nascut pe 13 februarie 1974, si-a inceput cariera solo in 1996, cu un cover dupa piesa ”Freedom” a lui George Michael. Din 1997, a lansat zece albume de studio, cel mai recent datand din 2013, ”Swings Both Ways”. In 2015, Robbie Williams a concertat si la Bucuresti, in cadrul turneului ”Let Me Entertain You”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.