George R.R. Martin abordeaza, pe langa tema principala, o gama foarte variata de povesti: despre sexism, homofobie, rasism si alte discriminari, conflictul dintre generatii (dintre cei care au stabilit status-quoul si cei care vor sa-l schimbe), dar si despre fanatismul religios.

Unii au propus teoria ca serialul ar fi despre incalzirea globala. Si e de inteles. Pentru ca, la fel ca in lumea noastra, cele sapte regate din Westeros se (auto)distrug in luptele pentru un tron de fier, in timp ce la granita de nord se aduna o armata de zombi. Numiti “White Walkers”, numarul acestora se mareste pe zi ce trece si ameninta sa faca una cu pamantul toata omenirea — cunoscutul slogan din serial, “Winter Is Coming” (Vine iarna), la asta se refera: toate mofturile umane vor fi ingropate sub zapada de “White Walkers”.

Game of Thrones a reusit sa bifeze tot ce ti-ai putea dori de la un serial: personaje de partea carora sa fii, mistere, umor, povesti de dragoste, elemente fantasy, un substrat politic, scene de lupta spectaculoase, la concurenta cu blockbusterele hollywoodiene (Batalia Bastarzilor de saptamana trecuta a fost cireasa de pe tort).

Arata bine, suna bine, e filmat, regizat si montat excelent. Uneori a mai dat-o in bara. Dar ne-a facut pe toti sa ne dorim sa vedem mai mult.

Citeste continuarea articolului pe Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.