LifeStar 23 Mai 2016 10:42
Nick Menza, fostul tobosar al trupei Megadeth, a murit dupa ce s-a prabusit pe scena, iar potrivit unor surse, muzicianul, care a aparut pe unul dintre cele mai de succes albume ale trupei, ar fi suferit un infarct in timpul unui concert alaturi de trupa sa OHM, la un club de jazz din Los Angeles.

Fostul tobosar membru al trupei americane de thrash metal Megadeth, Nick Menza, a murit dupa ce a cazut pe scena in timpul unui concert din California, la clubul de jazz The Baked Potato. Menza avea 51 de ani, potrivit The Guardian.

Managerii lui Menza au emis un comunicat de presa confirmand vestile: “Nick s-a prabusit pe scena in timpul celui de-al treila cantec pe care il interpreta alaturi de formatia sa OHM. Surse medicale indica faptul ca a suferit un atac de cord masiv si ca a fost declarat decedat la sosirea la spital.”

Clubul a postat un mesaj “RIP Nick Menza” pe pagina sa de Facebook la inceputul zilei de duminica. Dave Mustaine, cofondator Megadeth, a scris pe Twitter ca a aflat vestea la ora 4 am. “Va rog sa-mi spuneti ca nu e adevarat”, a scris acesta.

Marty Friedman, fostul chitarist Megadeth a scris pe Facebook la randul sau: “Cunoastem cu totii ce tobosar mare si unic a fost Nick Menza, dar el a fost si un prieten de incredere, un coleg de trupa amuzant, precum si un tata iubitor. Sunt nespus de trist, nu ma asteptan. RIP Frate.”

Biograful lui menza, J Marshall Craig, a declarat: “Ne rugam pentru familia lui Nick precum si pentru cei doi fii ai sai si mama lor, Teri.”

“El abia petrecuse doua saptamani cu baietii in nord-vestul Pacificului si stralucea. Isi programase un zbor la mine acasa in Cape Cod maine pentru a termina versiunea de benzi-desenate a cartii pe care am scris-o despre viata sa, „MenzaLife”, ambele fiind programate pentru lansare la finalul lunii viitoare. In aceasta dimineata suntem atat de inerti pentru a ne gandi la altceva decat la familia lui Nick.”, a mai spus acesta.

Fanii socati au postat mesaje de condoleante si de omagiere a lui Menza pe pagina sa de Facebook si pe cea a salii de concert.

Mike Simpson, un fan care a declarat ca a fost la spectacol, a scris ca Menza s-a prabusit pe scena inaintea celui de-al treila cantec al trupei: “Ma uitam la trupa lui OHM la the Baked Potato si s-a prabusit pe scena. Paramedicii declarau ca parea a fi un atac de cord”, a scris acesta. Un alt fan, Andrew White, a scris: “Mare parte a adolescentei mele a murit la auzul acestei vesti.”

Citeste si:
A murit Leluț Vasilescu, fost toboșar și membru fondator al trupei...
Leluţ Vasilescu a murit....

Allen Hall a scris: “Am pierdut un talent uimitor si o persoana deosebita iei. Nick Menza a fost un om minunat si sincer. Si-ar fi dat si camasa de pe el daca aveai nevoie. Avea o pasiune pentru arta, nu doar pentru muzica metal. Gusturile sale erau mult mai vaste decat acel gen de muzica.”

Menza, fiul unui muzician de jazz, a cantat cu Megadeth pe cateva dintre cele mai de succes albume ale trupei la inceputul anilor 1990, inclusiv Rust in Peace, Countdown to Extinction si Youthanasia. Ela parasit trupa atunci cand a trebuit sa se opereze la genunchi in cadrul unui turneu pentru albumul din 1997 Cryptic Writings, scrie MEDIAFAX.

Acesta cantase de multe ori la clubul The Baked Potato cu OHM, fondata in 2002 de catre un alt veteran Megadeth, chitaristul Chris Poland.

Trupa americana de heavy metal Megadeth a fost formata in 1983, de Dave Mustaine, in urma plecarii sale din Metallica. Pioniera a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebra in anii '80, membrii formatiei schimbandu-se insa frecvent, in parte din cauza problemelor notorii provocate de abuzul de substante interzise. Din 1983 pana in 2002, Mustaine si basistul Dave Ellefson au fost singurii membri constanti in trupa. Formatia s-a destramat in 2002, dupa ce Mustaine a suferit o leziune severa a nervilor de la mana stanga. Totusi, dupa ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu fostii colegi, in 2004, lansand albumul "The System Has Failed", urmat de "United Abominations" (2007). Megadeth a vandut peste 20 de milioane de albume in toata lumea, trupa avand si 7 nominalizari consecutive la Grammy Awards, pentru Best Metal Performance.

Citeste si:
Actorul Christian Oliver și fiicele sale au murit. A avut loc un...
Actorul Christian Oliver și...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.