Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact şi membru fondator, s-a stins din viață pe 23 iunie. Artistul era grav bolnav și se lupta de ani buni cu o boală gravă. Anunţul a fost făcut pe Facebook de primarul oraşului Câmpia Turzii, acolo unde fostul toboşar de la Compact era cetăţean de onoare.

A murit Leluț Vasilescu, fost toboșar și membru fondator al trupei Compact

Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!

Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzii era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată. În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț „Megastarul” Vasilescu! Dumnezeu să-l odihnească întru Slava Sa!", a scris pe Facebook Dorin Lojigan.

În anii trecuți, toboșarul trupei Compact a suferit un șoc miocardic în timpul unui spectacol susținut la Făgăraș, moment în care a fost dus de urgență la spital. Leluț Vasilescu suferea de mai multe afecțiuni care i-au pus viața în pericol.

Trupa Compact, una dintre cele mai cunoscute formații de rock din România, a luat ființă în anul 1977. Este grupul muzical care a lansat cele mai multe hituri, refrenele lor fiind pe buzele tuturor românilor. În 1988, după lansarea albumului „Cântec pentru prieteni”, trupa a avut un succes răsunător atât la noi, cât și în țări precum Bulgaria și Germania.

Tragediile care au marcat trupa Compact

Primul eveniment care a îndoliat România a avut loc în anul 2004, când basistul Teo Peter a murit în accidentul de mașină provocat de un angajat al Ambasadei SUA, la București.

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

La câteva luni distanță, chitaristul Emil Laghia a fost omorât de partenera lui de viață, iar o lună mai târziu impresarul George Popa a făcut infarct în somn și a trecut la cele veșnice.

Și Leo Iorga s-a stins din viață într-un mod cumplit, în noiembrie 2011. Artistul suferea de mai mulți ani de cancer și fusese operat în repetate rânduri. El a primit vestea că are cancer pulmonat în 2011 și de atunci s-a luptat pentru viața sa, urmând inclusiv tratamente în afara țării.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iunie 2022 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.